Button: Ο ρυθμός το πρόβλημα, όχι τα προβλήματα αξιοπιστίας

Σχετικά άρθρα

Jenson-Button

Η φετινή ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για τον Jenson Button. Ο Βρετανός είχε αρκετά προβλήματα με την απόδοσή του, ενώ έχασε ξανά από τον Lewis Hamilton, παρόλο που ο 27χρονος αντιμετώπισε προβλήματα αξιοπιστίας, τα οποία του κόστισαν πολλούς βαθμούς. Τέτοια προβλήματα είχε και ο Button, αλλά ο Πρωταθλητής τού 2009 θεωρεί ότι, για το τελικό αποτέλεσμα για τη McLaren, δεν ευθύνεται η αναξιοπιστία, αλλά τα προβλήματα στον ρυθμό που είχαν οι Βρετανοί στις αρχές τού καλοκαιριού.

Κάποιες φορές, έχει προβλήματα αξιοπιστίας, και πρέπει να τα διορθώσεις. Αλλά, το πιο δύσκολο κομμάτι για ‘μάς ήταν πριν από την καλοκαιρινή διακοπή, όταν απλά δεν είχαμε τον ρυθμό. Ο λόγος που δεν παλέψαμε για τον τίτλο δεν είναι μόνο τα ζητήματα αξιοπιστίας, αλλά ρυθμός, που στην περίοδο αυτή δεν ήταν τόσο καλός όσο των αντιπάλων μας.

Είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας, αλλά, όταν το κοιτάξεις πιο προσεκτικά, το πρόβλημα ήταν όλα τα Σαββατοκύριακα. Κάναμε 1.400 χιλιόμετρα στις δοκιμές νέων οδηγών, και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, συνεπώς νομίζω πως ήμασταν λίγο άτυχοι.

Από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο, ο 31χρονος πέρασε μία από τις χειρότερες περιόδους του στη McLaren, αφού τ’ αποτελέσματά που έπαιρνε, αν εξαιρέσουμε τη δεύτερη θέση στο Γερμανικό Grand Prix, ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Δοκιμάσαμε νέα πράγματα, διότι δυσκολευόμουν να φέρω τα ελαστικά σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας περισσότερο από τους άλλους, και αυτό δε δούλεψε, γιατί τα ελαστικά καταστρεφόταν γύρο με τον γύρο στο Μονακό και τον Καναδά.

Ο Lewis είχε έναν καλό αγώνα στον Καναδά, κι εγώ είχαν έναν τόσο άσχημο αγώνα, αλλά αυτό ήταν καλό για το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς είχαμε δεδομένα απ’ αυτό, τα οποία βάλαμε στον προσομοιωτή, αλλάξαμε την ισορροπία, και δούλεψε, γιατί εγώ είχα τόσο μεγάλη φθορά, ενώ εκείνος όχι. Ήταν πραγματικά χρήσιμο να μάθεις τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις με τα ελαστικά, διότι διαφορετικό απ’ αυτό που νομίζεις.

[Πηγή: AutoSport]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...