Η Ferrari και η Mercedes πέρασαν τα crash tests της FIA για τα νέα τους μονοθέσια

Σχετικά άρθρα

GRAN PREMO F1 BAHRAIN 2012

Η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε ότι πέρασε τα υποχρεωτικά crash tests τής FIA είναι η Sauber. Όσο, όμως, πλησιάζουμε προς τον Φεβρουάριο, θα διαβάζουμε ότι όλο και περισσότερα μονοθέσια πέρασαν επιτυχώς τις δοκιμές πρόσκρουσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Σήμερα, μαθαίνουμε ότι η Ferrari και η Mercedes πήραν το πράσινο φως για την ασφάλεια των νέων τους μονοθεσίων, τα οποία θα δούμε στην πίστα τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, από το 2012, για να πάρει ένα μονοθέσιο μέρος στις δοκιμές, θα πρέπει να έχει περάσει μ’ επιτυχία τ’ απαιτούμενα crash tests, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά του. Παλαιότερα, αυτό ίσχυε μόνο για τους αγώνες, αλλά η ασφάλεια είναι το βασικότερο ζητούμενο στη Formula 1, συνεπώς οι κανονισμοί γίνονται όλο και πιο αυστηροί.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, η Mercedes W04 θα έχει αρκετά στοιχεία από τη φετινή Red Bull RB8, ενώ λέγεται πως θα έχει μικρότερο κιβώτιο ταχυτήτων, εντελώς διαφορετικά sidepods για τις εξατμίσεις Coanda, αλλά και μια πίσω ανάρτηση που θα μπορεί ν’ αλλάζει συνεχώς και γρήγορα, αν κάτι τέτοιο το επιβάλουν τα νέα ελαστικά τής Pirelli.


[Πηγές: Auto Motor und Sport, El Mundo Deportivo | Photo Copyright: FOTO ERCOLE COLOMBO/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...