Δεν θα καταστρέφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας που παραμένουν στις Εφορίες

Σχετικά άρθρα

pinakides

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη, αναστέλλεται η καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να περιορισθούν τόσο οι δαπάνες καταστροφής όσο και οι δαπάνες επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Εφορίες πέραν του δωδεκαμήνου.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός εκείνων που καταθέτουν πινακίδες για να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας θα προσεγγίσει έως τις 8 Ιανουαρίου τις 100.000. Σε ότι αφορά τα χρήματα που εισέπραξε το κράτος μέχρι και τη Δευτέρα 31/12/2012, αυτά ανήλθαν σε περίπου 900 εκατ. ευρώ, αρκετά λιγότερα από τον στόχο των 1,25 δισ. ευρώ

Έτσι, με δεδομένη την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία, για τον περιορισμό των δαπανών καταστροφής και επανέκδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία και παραμένουν στις Δ.Ο.Υ. πέραν του δωδεκαμήνου, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων που τίθενται σε προσωρινή ακινησία να μην καταστρέφονται πλέον και να παραμένουν στις εφορίες για όλη την περίοδο της ακινησίας.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όταν η ακινησία του οχήματος είναι προσωρινή μπορεί να διαρκεί για μόνο 12 μήνες, αν και παρέχεται περίοδος χάριτος για άλλους 12 μήνες.

Από εκεί και πέρα η εφορία είναι υποχρεωμένη να καταστρέφει τις πινακίδες και να δίνει στον κάτοχο του αυτοκινήτου έγγραφο με το οποίο θα προμηθεύεται τις νέες πινακίδες από το υπουργείο Μεταφορών.

Επίσης η εφορία είναι υποχρεωμένη να εισπράττει από τον κάτοχο του αυτοκίνητου, όλα τα τέλη κυκλοφορίας που δεν έχουν πληρωθεί, μετά την 24μηνη κατάθεση των πινακίδων. Έτσι, αν κατατεθούν πινακίδες και μετά από πενταετία γίνει άρση, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα καταβάλει τέλη κυκλοφορίας τριών ετών χωρίς κανένα πρόστιμο.

[Πηγή: AME-ΜΠΕ]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...