Τα ελαστικά της Pirelli του 2013

Σχετικά άρθρα

pirelli 2013

H Pirelli σε ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο παρουσίασε τα P Zero ελαστικά της Formula 1 για τη φετινή σεζόν, ενώ ξεκαθάρισε ότι θέλει να παραμείνει στην Formula 1. Η μεγαλύτερη αλλαγή στην εμφάνιση των ελαστικών, είναι ότι η σκληρή γόμα πλέον είναι βαμμένη πορτοκαλί και όχι ασημί. Όλες οι υπόλοιπες γόμες έχουν διατηρήσει τα περσινά τους χρώματα και έτσι η πολύ μαλακή είναι βαμμένη κόκκινη, η μαλακή κίτρινη, η λευκή μεσαία, τα ελαστικά για ελαφριά βροχή πράσινο και αυτά για βαριά βροχή μπλε.

Η Pirelli στα νέα P Zero έχει χρησιμοποιήσει μια διαφορετική δομή κάνοντας τα μαλακότερα, που έχει ως αποτέλεσμα να έρχονται γρηγορότερα στην ιδανική θερμοκρασία. Αποτέλεσμα αυτού είναι αυτά να δίνουν ταχύτερο γύρο κατά μισό δευτερόλεπτο σε σχέση με τα περσινά ελαστικά. Το αρνητικό τους ωστόσο είναι ότι υπερθερμαίνονται ευκολότερα, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος θα δούμε περισσότερα pit stop λόγω φθοράς των ελαστικών, αφού στόχος της Pirelli ήταν αυτά να αντέχουν το πολύ για 100 με 120 χλμ, ώστε να βλέπουμε 2 με 3 pit stop ανά αγώνα. Η σκληρή γόμα είναι μαλακότερη έχοντας πιο σφιχτούς “ώμους”.

Τα νέα ελαστικά είναι βαρύτερα κατά 200 γρ και 700 γρ. μπροστά και πίσω, κάνοντας τα να ζυγίζουν 1,8 κιλά περισσότερο, οδηγώντας τη FIA να αυξήσει το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος των μονοθεσίων από τα 640 στα 642 κιλά. Ο κάθε οδηγός σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο θα έχει στη διάθεσή του 11 σετ ελαστικών, 6 σετ της γόμας που θα ορίζεται ως prime και 5 σετ της γόμας που θα ορίζεται ως option.

[Πηγή: Pirelli]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr