Η Jaguar ετοιμάζει ένα νέο μικρό sedan και SUV

Σχετικά άρθρα

jaguar_crossover_concept_by_jonsibal

H Jaguar έχει βάλει ως στόχο να αυξήσει τη γκάμα των μοντέλων της και επόμενος μεγάλος στόχος της είναι να βγάλει στην αγορά ένα νέο entry-level sedan το οποίο θα τεθεί απέναντι από τα  BMW Σειρά 3 , Audi A4 και Mercedes C-Class. Όπως δήλωσε ο Adrian Hallmark, παγκόσμιος διευθυντής της Jaguar εκτός από το sedan, σκέφτονται να βγάλουν το νέο μοντέλο και σε wagon και coupe εκδόσεις. Θα τοποθετηθεί κάτω από την XF και δεν αναμένεται να παρουσιαστεί νωρίτερα από το 2015.

Θα κατασκευαστεί πάνω στη Premium Lightweight αρχιτεκτονική, πάνω στην οποία κατασκευάστηκε το νέο Range Rover. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος, η νέα πλατφόρμα θα μοιράζεται έως και το 90% των μερών από τα επόμενα XF και XJ.

Σε ότι αφορά ένα πολυτελές SUV, ο Hallmark δεν επιβεβαίωσε τις φήμες ότι έχουν στα σκαριά ένα συμπαγές crossover. Ο ίδιος δήλωσε ότι παρότι είναι στον ίδιο όμιλο με την Land Rover, δεν τους εμποδίζει κανείς να προσθέσουν στη γκάμα της Jaguar ένα SUV. Αν ποτέ η Jaguar θα βγάλει ένα crossover ή ένα SUV θα κατασκευαστεί πάνω σε μια πλατφόρμα της Land Rover, για την εξοικονόμηση του κόστους ανάπτυξης. Ένα τέτοιο αυτοκίνητο από την Jaguar θα είναι προσανατολισμένο για χρήση εντός δρόμου και δεν θα είναι απλά copy-paste ενός μοντέλου της Land Rover, όπως δήλωσε ο Hallmark.

[Πηγή: Autonews | Rendering Photo: Jonsibal]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...