Ο Hamilton προκαλεί: Η Red Bull έχει νούμερο 1 και 2 οδηγούς· εμείς όχι!

Σχετικά άρθρα

Australian F1 Grand Prix - Qualifying

Είναι από τις δηλώσεις που λες ότι δεν μπορεί να τις έχει κάνει κάποιος, γιατί το μόνο που κάνει είναι να προκαλούν αντιδράσεις. Το θέμα αφορά τα team orders που δόθηκαν στου οδηγούς της Red Bull στη Μαλαισία, κι ένας που παίρνει θέση είναι αυτός που κράτησε τη δική του θέση, χάσει σε team order που πήρε ο team-mate του: ο Lewis Hamilton! Φυσικά, όλοι ακούσαμε τον Ross Brawn να δίνει ξεκάθαρη εντολή στον Nico Rosberg να μην προσπεράσει τον Hamilton, διότι ο ρυθμός τού Βρετανού ήταν εξαιρετικά χαμηλός λόγω εξοικονόμησης καυσίμου που έκανε, λόγω επιθετικής στρατηγικής καυσίμων που ακολούθησαν στη δική του περίπτωση.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε πως ο Hamilton είναι πεντακάθαρα το νούμερο 1 της γερμανικής ομάδας, η οποία θα του βάζει στον τραπεζικό του λογαριασμό σχεδόν €25.000.000 κάθε χρόνο, και θέλει αυτά τα χρήματα να πιάσουν τόσο. Ο “Billion Dollar Man” προκαλεί, για άλλη μια φορά, λέγοντας πως η Red Bull έχει βάλει νούμερα στους οδηγούς της, ενώ η Mercedes όχι!

Η Red Bull έχει ξεκάθαρα ένα και δύο, όπως είχε πάντα. Κι αυτός είναι ο λόγος που είχαν τα προβλήματα που είχαν. Εμείς δεν έχουμε ένα και δύο εδώ. Πάντα, έλεγα, από τη στιγμή που μιλούσα μαζί τους, ότι θέλω ισότητα. Δεν είμαι ένας οδηγός που έρχεται και ζητάει να είναι ο πρώτος, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι. Πρέπει να είσαι σε θέση να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να λες ότι έχεις κερδίσει δίκαια.

Αν θέλεις να κερδίζεις θέσεις με δίκαιο τρόπο, Lewis, γιατί δεν άφησες τον Rosberg να περάσει, αφού εσύ πήγαινες πάρα πολύ αργά, και άξιζε, όπως είπες, να είναι αυτός στο βάθρο; Γιατί δεν έφερες την παραμικρή ένσταση στην εντολή που έδωσε ο Brawn στον team-mate σου, αφού θέλεις να υπάρχει ισότητα, όπως λες; Ισότητα με εντολές μόνο προς τη μία πλευρά υπάρχει; Δεν το νομίζω…

[Πηγή: Reuters | Photo Copyright: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...