Οι οδηγοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να τρέχουν, λέει ο Whitmarsh

Σχετικά άρθρα

Button-Whitmarsh-Perez

Κατά των team orders δείχνει να είναι ο Πρόεδρος της McLaren Racing, Martin Whitmarsh, ο οποίος είναι ένας ακόμα που εκφράζει τη γνώμη του μετά από τα όσα έγιναν στη Μαλαισία. Ο Βρετανός λέει πως όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να τρέχουν και ν’ αγωνίζονται κανονικά μέσα στην πίστα, παρ’ όλους τους κινδύνους που κρύβει η μάχη μεταξύ των team-mates.

Δεν μπορείς να δεχθείς οδηγούς που δεν δέχονται team orders. Η ομάδα είναι μεγαλύτερη από κάθε οδηγό και θα πρέπει να το σέβονται αυτό. Είναι πολύ σοβαρή υπόθεση αν πεις στον οδηγό κάτι κι αυτός δεν το κάνει, και θα μπορούσε να είναι, επίσης, μια παραβίαση του συμβολαίου.

Όσον αφορά το πώς αντιμετωπίζεις τους οδηγούς σου, προσπαθούμε πάντα να τους αντιμετωπίζουμε δίκαια και ανοιχτά και να ξέρουν πού είμαστε. Είμαστε σε μια κατάσταση όπου και οι δύο οδηγοί μας θα κερδίσουν αν μπορούν να το κάνουν αυτό. Αυτό έχει δημιουργήσει κάποιες άβολες στιγμές με τους Lewis Hamilton και Jenson Button στο παρελθόν.

Όταν είσαι ο Πρόεδρος της ομάδας και βλέπεις τους οδηγούς σου να έχουν επαφή, δέχεσαι ερωτήσεις από τον κόσμο για το τι πρόκειται να κάνεις. Αλλά, εγώ πάντα έλεγα “αφήστε τους να τρέξουν” και, αν αυτό πήγαινε στραβά, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να πεις ότι έκανες λάθος.

Η βρετανική ομάδα θα πήγε καλά με τη διαχείριση των Button και Hamilton, οι οποίοι είχαν κάποιες μάχες μεταξύ τους, με τελευταίο παράδειγμα τον τελευταίο αγώνα πέρυσι, στη Βραζιλία, που οι δύο οδηγοί έτρεχαν ελεύθεροι, αλλά δε θα ξεχάσουμε την εντολή για εξοικονόμηση καυσίμου που είχε δώσει η ομάδα στον Button, στην Τουρκία, το 2010.

[Πηγή: Sun]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To Airbnb προσφέρει το Μουσείο της Ferrari για μια διανυκτέρευση για τον αγώνα της F1 στην Imola

H Airbnb ανανέωσε τις εμπειρίες που προσφέρει, προσθέτοντας τη νέα κατηγορία "Icons" που είναι εμπνευσμένη από την ποπ κουλτούρα. Η κατηγορία σε προ(σ)καλεί να βιώσεις...