Domenicali: Ασαφής ακόμα η σειρά ανταγωνιστικότητας

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2012

Παρόλο που έχουν γίνει δύο Grands Prix, ακόμα δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τη σειρά ανταγωνιστικότητας μεταξύ των κορυφαίων ομάδων, καθώς η Αυστραλία και η Μαλαισία μάς έδωσαν διαφορετικά δεδομένα όσον αφορά τα κορυφαία μονοθέσια. Στην Αυστραλία, ο Kimi Raikkonen πήρε με άνεση τη νίκη, με τη Ferrari να έχει έναν εξαιρετικό ρυθμό αγώνα· στη Μαλαισία, η Red Bull είχε το καλύτερο μονοθέσιο, με τη Mercedes να είναι η δεύτερη σε ανταγωνιστικότητα ομάδα, παρόλο που οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg έκαναν αρκετή εξοικονόμηση καυσίμου, ιδίως ο πρώτος.

Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, λέει πως δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται η Ferrari σε σχέση με τις άλλες ομάδες, εξαιρώντας τη Red Bull, αφού πιστεύει ότι έχει το ταχύτερο μονοθέσιο.

Δεν ξέρω πού ακριβώς βρισκόμαστε, αλλά είμαι σίγουρος πως είμαστε μεταξύ των κορυφαίων. Υπάρχουν πίστες που θα ταιριάζουν καλύτερα στο μονοθέσιό μας· υπάρχουν σίγουρα πίστες που θα μας ταιριάζουν καλύτερα από κάποιες άλλες. Σίγουρα, η Red Bull, κατά τη γνώμη μου, είναι ακόμα η πιο δυνατή, αλλά θα δούμε. Η Mercedes έχει κάνει ένα βήμα και η Lotus είναι πολύ ανταγωνιστική. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα σεζόν, αλλά θα είμαστε εντός του ανταγωνισμού, χωρίς αμφιβολία.

Κάτι που μπορεί να δώσει πλεονέκτημα σε κάποια ομάδα ή κάποιους οδηγούς είναι η διαχείριση των ελαστικών, με τη νίκη του Raikkonen να έρχεται στη Μελβούρνη μέσα από εξαιρετική διαχείριση, κάτι που του επέτρεψε να σταματήσει για αλλαγή μία φορά λιγότερη από τους άλλους, χωρίς να χάσει μεγάλο μέρος της απόδοσης των Pirelli. Ο Ιταλός παραδέχεται ότι η κατάσταση γύρω από τα φετινά ελαστικά δεν είναι εύκολη για όλες τις ομάδες.

Σίγουρα, δεν είναι εύκολο: μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει στις άλλες ομάδες. Είναι κάτι που είναι μέρος του ανταγωνισμού· είναι μέρος του ότι κάθε οδηγός πιστεύει ότι είναι ο πιο δυνατός, και είναι καλό αυτό. Επίσης, είναι μέρος της ωριμότητας των οδηγών να δουλεύουν με τη Ferrari για να το καταλάβουν αυτό.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyright: Ercole Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...