Αναταραχές στο Bahrain εν όψη του αγώνα F1

Σχετικά άρθρα

bahrain_gp_ap

Μπορεί αυτή τη βδομάδα το μεγάλο τσίρκο που ονομάζεται F1 να βρίσκεται στην Κίνα αλλά την επόμενη αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται στο Bahrain. Το πρόβλημα είναι πως τα πράγματα εκεί δεν πάνε και τόσο καλά.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν πως εχθές, Παρασκευή, η αστυνομία του Bahrain σε μία όχι ιδιαίτερα κομψή επίδειξη χειρισμού διαδηλώσεων, εκτόξευσε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης εναντίον των διαδηλωτών που εκείνη την ώρα φώναζαν «ο αγώνας σας είναι ένα έγκλημα».

Οι ανησυχίες μεταξύ των συμμετεχόντων σε ολόκληρη την επιχείρηση της F1, πληθαίνουν, με τον Damon Hill, σχολιαστή για το Skysports, να εκφράζει τις δικές του προσωπικές ανησυχίες για το αν η F1 πρέπει να επιστρέψει στο Bahrain τη στιγμή που η κυβέρνηση και η αστυνομία συλλαμβάνουν πιθανούς διαδηλωτές με αυθαίρετες και αδικαιολόγητες επιδρομές σε σπίτια.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν πως η F1 δεν έχει κανέναν λόγο να αναμιγνύεται στα πολιτικά της κάθε χώρας. Ένας από αυτούς είναι το αφεντικό της Toro Rosso, Franz Tost που αρκετά κυνικά δήλωσε:

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο να πάμε στο Bahrain. Η F1 είναι διασκέδαση και δεν πρέπει να αναμιγνύεται στα πολιτικά. Πρέπει να πάμε εκεί, να κάνουμε τον αγώνα μας, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να αφήσουμε τα πολιτικά να τα λύσει κάποιος άλλος.

Ως συνήθως τα πράγματα στη ζωή δεν είναι άσπρα ή μαύρα όμως και παρότι συμφωνώ απολύτως με το ότι η F1 είναι διασκέδαση, πρέπει κάποια στιγμή κάποιος να αναρωτηθεί που τραβάς την γραμμή και λες πως αφενός δεν θα ριψοκινδυνέψω τη ζωή όλων αυτών που εμπλέκονται με τον έναν τρόπο ή τον άλλο με την F1 και αφετέρου δεν θα “ενθαρρύνω” αλήτικες, παράνομες συμπεριφορές της εκάστοτε κυβέρνησης και θα πάρω θέση υπερ ή κατά! Το να σφυρίζεις αδιάφορα κοιτώντας τον ουρανό τη στιγμή που κάποιοι πληρώνουν ακριβά τα πιστεύω τους (άσχετα αν συμφωνείς ή όχι με αυτά) δεν είναι υπεύθυνη συμπεριφορά και για να είμαι ειλικρινής περιμένω πολλά παραπάνω από έναν οργανισμό με την εξουσία και την ισχύ της FIA.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...