Το VW Group θα παρουσιάσει 60 νέα και ανανεωμένα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2013

Σχετικά άρθρα

vw group geneva 2013 night

60, εξήντα, sixty, soixante, sessanta, τόσα νέα και ανανεωμένα αυτοκίνητα θα παρουσιάσει συνολικά το VW Group μέσα στο 2013, σε μια προσπάθεια της να αντισταθμίσει τη μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη.

Αυτό δήλωσε ο CEO της Volkswagen, Martin Winterkorn κατά τη διάρκεια του meeting των μετόχων του ομίλου στο Ανόβερο, δηλώνοντας για ακόμη μια φορά πως ο στόχος του να γίνουν η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία έως το 2018 παραμένει.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, και η τρίτη του κόσμου, στοχεύει σε περισσότερες πωλήσεις και μεγαλύτερα κέρδη μέσα στο 2013, αφού πιστεύει πως τα ολοκαίνουργια VW Golf, Skoda Octavia, Seal Leon και Audi A3 Sedan, θα κάνουν σημαντικό αριθμό πωλήσεων σε Αμερική και Κίνα, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί η μειωμένη ζήτηση στην Ευρώπη, η αγορά της οποία έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά 20 ετών.

Τον Μάρτιο, το VW Group πούλησε 864.400 αυτοκίνητα, αύξηση μόλις 0,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2012, ενώ οι πωλήσεις στη Γερμανία έχουν μειωθεί κατά 17%. Η VW πήρε την απόφαση να ανοίξει 1.500 νέες αντιπροσωπείες σε αναπτυσσόμενες αγορές, ξεπερνώντας έτσι τους 20.000 αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο Winterkorn δήλωσε πως το SUV της Bentley βρίσκεται σε καλό δρόμο, ενώ τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης θα δούμε τη Porsche Macan. Τέλος, ο ισχυρός άνδρας του Γερμανικού κολοσσού ανέφερε πως η Skoda θα επεκτείνει τη γκάμα της στη Κίνα στα έξι μοντέλα, πουλώντας εκεί και το Rapid, ενώ για τη Seat ευελπιστεί ότι θα παρουσιάσει αύξηση των πωλήσεων της, λόγω του νέου Leon.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...