To σπορ αυτοκίνητο που ετοιμάζει η BMW και η Toyota ίσως βασίζεται πάνω στο GT 86

Σχετικά άρθρα

toyota gt-86

Ήταν 24 Ιανουαρίου του 2013, όταν η BMW και η Toyota ανακοίνωσαν πως εκτός του ότι θα μοιραστούν την τεχνολογία της κυψελών υδρογόνου, ετοιμάζουν νέο κοινό σπορ αυτοκίνητο. Τότε η ανακοίνωση έλεγε πως το μελλοντικό μεσαίο σπορ αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί πάνω σε μια κοινή πλατφόρμα η οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη μέχρι τα τέλη του 2013.

Τα πράγματα φαίνεται να άλλαξαν ωστόσο, αφού ο Tetsuya Tada, αρχιμηχανικός του Toyota GT-86, δήλωσε πως το νέο σπορ αυτοκίνητο ίσως κατασκευαστεί πάνω στη πλατφόρμα του GT-86. Η πλατφόρμα θα είναι τροποποιημένη έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων turbo και ενός υβριδικού. Ο τελευταίος θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα δίνει κίνηση στον μπροστά άξονα, και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος θα στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο.

Το πρωτότυπο του αυτοκινήτου αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση του Τόκιο τον Νοέμβριο του 2013 με τα δύο αυτοκίνητα να διαφέρουν σημαντικά στο σχεδιαστικό μέρος, αφού δεν θα είναι “δίδυμα”, όπως είναι τα Toyobaru.

[Πηγή: Motor Trend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr