Η Peugeot κλείνει και πουλά το εργοστάσιο της στο Μeudon

Σχετικά άρθρα

peugeot-to-close-and-sell-meudon-plant

Τα οικονομικά προβλήματα της Peugeot μη έχοντας ακόμα επιλυθεί, ανάγκασαν την Γαλλική εταιρία να προβεί στο κλείσιμο των εργοστασίων της, αφού αυτή είναι η πιο δραστική και ίσως η πιο εύκολη λύση. Έτσι μετά το κλείσιμο του εργοστάσιο της στο Aulnay-sous-Bois, λίγο έξω από το Παρίσι, από το 2014 και την απόλυση 8.000 άτομων στη Γαλλία, σειρά παίρνει ένα άλλο εργοστάσιο κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα, αυτό στη πόλη Meudon, με σκοπό να το πουλήσει.

Όλη η παραγωγή της συγκεκριμένης μονάδας θα μεταφερθεί σε άλλα κοντινά εργοστάσια, κάτι που σημαίνει ότι οι 660 υπάλληλοι δε θα χάσουν τη δουλειά τους.

Σημειώνοντας ρεκόρ καθαρής ζημίας €5 δις. το 2012, η εταιρεία θέλει να μειώσει περίπου 6.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, προκειμένου να προσαρμοστεί στη χαμηλότερη ζήτηση της ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η Peugeot έχει ήδη ξεκινήσει την πώληση περιουσιακών ακινήτων της προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα της. Πέρσι κέρδισε €2 δις, ενώ έχει θέσει ως στόχο για το 2013 άλλα €200 εκ.

[Πηγή: Financial Times]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O Trump θα επιβάλει δασμούς 100% στα κινέζικα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στο Μεξικό

Οι κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στο Μεξικό για να αποφύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα κινέζικα αυτοκίνητα, αλλά ο...

Αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας με αυξήσεις και κλιμακωτά πρόστιμα

Την αναμόρφωση του υφιστάμενου πλαισίου των τελών κυκλοφορίας που καταβάλλουν 5.423.700 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων σχεδιάζει από το 2025 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς προχώρησε...