Νέα ελαστικά Pirelli στον Καναδά

Σχετικά άρθρα

Formula 1 - Pirelli Tyre Testing

Η Pirelli αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω ως προς την κατασκευή των ελαστικών της. Σύμφωνα με δηλώσεις του Paul Hembery, η σύνθεση των γομών δεν θα αλλάξει, θα αλλάξει όμως το υλικό κατασκευής του υποστρώματος του ελαστικού από ατσάλι σε κέβλαρ (όπως το 2012). Οι αλλαγές αφορούν μόνο τα πίσω ελαστικά, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο αποκόλλησης του πέλματος τους (delamination). Αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει και σε χαμηλότερο παράθυρο λειτουργίας, το οποίο θα πέσει κατά 5-10 βαθμούς. Η ίδια η Pirelli αποδέχθηκε πως ο σκελετός των ελαστικών δεν θα αλλάξει, όμως οι λοιπές αλλαγές που θα γίνουν θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα των ελαστικών. Όσο για τις ομάδες και το εάν εκείνες συμφωνούν με τις αλλαγές, ο Hembery τόνισε:

Οι ενδείξεις που έχουμε από τις ομάδες, είναι ότι αποδέχονται ότι πρέπει να γίνει μια αλλαγή. Προφανώς, κάποιοι θα ήθελαν μια μεγαλύτερη αλλαγή, ορισμένοι δεν θα ήθελαν καμία αλλαγή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται να επιλυθεί το ζήτημα με την αποκόλληση και πιστεύουμε ότι έχουμε μια λύση που ελαχιστοποιεί την αλλαγή στην απόδοση των τωρινών ελαστικών. Προς το παρόν, φαίνεται ότι υπάρχει ομοφωνία (από τις ομάδες).

Τα νέα ελαστικά είναι προγραμματισμένο να κάνουν την εμφάνισή τους στις ελεύθερες δοκιμές Παρασκευής στον Καναδά, για αξιολόγηση και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στον αμέσως επόμενο αγώνα, αυτόν του Silverstone.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα