Η Lotus κριτικάρει την Pirelli για την επιλογή ελαστικών στην Ουγγαρία

Σχετικά άρθρα

Bahrain Grand Prix - Sunday

Πρόσφατα, η Pirelli ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες για το Silvestone, το Nürburgring και το Hungaroring. Η επιλογή που προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη, είναι φυσικά, αυτή της Ουγγαρίας, όπου η ιταλική εταιρεία επέλεξε τις πιο σκληρές γόμες, δηλαδή τη μέση και τη σκληρή, κάτι που δεν άρεσε στη Lotus, η οποία θέλει όσο το δυνατό πιο μαλακά ελαστικά και πιο ανεβασμένες θερμοκρασίες, για ν’ αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της E21.

Ο Alan Permane, επί κεφαλής λειτουργιών πίστας τής βρετανικής ομάδας, λέει πως τα ελαστικά αυτά είναι πάρα πολύ σκληρά για την πίστα τής Ουγγαρίας, και σίγουρα θα έπρεπε να είχαν επιλεγεί πιο μαλακές γόμες.

Είναι ασυνήθιστο να έχουμε τα ίδια ελαστικά μ’ αυτά που έχουμε στο Μπαχρέιν και το Silvestone. Δεν είχαμε αυτά τα ελαστικά πέρυσι. Είχαμε τη μέση και τη μαλακή γόμα και όλοι έκαναν δύο pit stops. Συνεπώς, δεν έχει κανένα νόημα: είναι πάρα πολύ σκληρά για τη συγκεκριμένη πίστα.

Η Pirelli έδινε πιο μαλακά ελαστικά, για να προσπαθήσει να συμβάλει σε περισσότερα pit stops. Δεν έχει νόημα να δίνουν πιο μαλακά ελαστικά, αν δίνουν σκληρότερα ελαστικά παντού. Αυτό ακριβώς έκαναν τους τελευταίους αγώνες πέρυσι. Έδιναν όλο και πιο σκληρά ελαστικά, και φτάσαμε στο σημείο να κάνιυμε μόνο ένα pit stop. Και πέρυσι, είχαν πει ότι δεν ήθελαν να παράμβουν στο πρωτάθλημα, έτσι επέλεγαν συντηρητικά ελαστικά, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα τι εννοούν.

Οι σκληρές γόμες αναμένεται να ευνοήσουν τις Red Bull και Mercedes, οι οποίες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα φθοράς από τη Lotus και τη Ferrari, αν και η Red Bull λέει πως δε φοβάται άλλο τις γρήγορες στροφές.

[Πηγή: BBC Sport | Photo Copyright: Andrew Ferraro/LAT Photographic/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...