O Obama θέλει νέα θωρακισμένη λιμουζίνα. Θα είναι ή Cadillac ή Lincoln

Σχετικά άρθρα

2009-cadillac-presidential-limo

O Barack Obama για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί αυτή την θωρακισμένη Cadillac, η οποία έχει πάρει και το ψευδώνυμο “The Beast” λόγω των μεγάλων του διαστάσεων αλλά και του γεγονότος πως έχει κατασκευαστεί πάνω στο σασί ενός φορτηγού, έτσι ώστε να αντέχει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Obama και οι μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής ωστόσο, αναζητούν μια νέα προεδρική λιμουζίνα και έτσι έχουν ζητήσει από τις Αμερικάνικες εταιρίες να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αφού στις 29 του ερχόμενου Σεπτέμβρη, θα ανακοινωθεί σε ποια εταιρία θα δοθεί η κατασκευή της.

Επικρατέστερες είναι η Cadillac και η Lincoln, με την πρώτη να είναι η εταιρία που κατασκευάζει τις προεδρικές λιμουζίνες από το 1993 και μετά. Η Chrysler ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να καταθέσει πρόταση, με τις μυστικές υπηρεσίες να εξετάζουν διεξοδικά τις προτάσεις των εταιριών, προτού τελικά ανακοινώσουν τον κατασκευαστή, του οποίου η πρόταση θα πρέπει να πληροί και με το παραπάνω, όλες τις απαιτήσεις της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

[Πηγή: Motor Trend]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το εσωτερικό του Cadillac Optiq

Ο μικρός αδερφός του Lyriq, το Cadillac Optiq δεν υστερεί σε πολυτέλεια, με το ηλεκτρικό SUV αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην αγορά της Βορείου Αμερικής...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...