Η Formula 1 εξετάζει νέα μέτρα ασφαλείας εντός τού pit lane

Σχετικά άρθρα

Mark Webber

Ο Paul Allen δε φανταζόταν ότι μπορεί ένα λάθος pit stop να του κοστίσει μία κλείδα και μερικά πλευρά, όπως συνέβη στο Γερμανικό Grand Prix, όταν ο Mark Webber έφυγε χωρίς να κουμπώσει ο πίσω δεξιά τροχός, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον Allen.

Ύστερα από το συγκεκριμένο περιστατικό, η Formula 1 σε συνεργασία με τη FIA εξετάζει επιπλέον μέτρα ασφαλείας εντός τού pit lane, εκεί όπου κυκλοφορούν άνθρωποι δίχως καθόλου προστασία, κάτι που τους εκθέτει σε τραυματισμούς.

Ο Ross Brawn, Πρόεδρος της Mercedes AMG, υποστηρίζει πως όσοι βρίσκονται στο pit lane θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένοι, με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ενώ θα πρέπει να φοράν και κράνος. Την ίδια άποψη έχει και ο Christian Horner, Πρόεδρος της Red Bull Racing, ο οποίος παραδέχεται ότι το pit lane είναι ένας επικίνδυνος χώρος, διότι μπορεί κάτι να πάει στραβά και οι συνέπειες να είναι δυσάρεστες.

Προς το παρόν, είναι άγνωστο το αν και ποια μέτρα ασφαλείας θα υπάρξουν στο pit lane. Ωστόσο, η FIA έχει “ταρακουνηθεί” από τον τραυματισμό τού Allen, και σίγουρα δε θέλει να δει άλλα τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr