Νέα μέτρα από τη FIA εντός τού pit lane

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany - Race

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία παίρνει επιπλέον μέτρα μέσα στο pit lane μετά από τον τραυματισμό του Paul Allen στο Γερμανικό Grand Prix. Ο Bernie Ecclestone έχει δηλώσει πως, από το Ουγγρικό Grand Prix, οι cameramen και οι φωτογράφοι δε θα έχουν το δικαίωμα να κινούνται ελεύθερα εντός τού pit lane, αλλά θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους από το pit wall.

Η FIA, όμως, ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα ασφαλείας, σύμφωνα με τα οποία, όλο το προσωπικό των ομάδων που συμμετέχουν στα pit stops θα πρέπει να φορούν κράνη σε όλη τη διάρκεια ενός Grand Prix, καθώς μέχρι τώρα βλέπαμε τους μηχανικούς να μη φορούν κράνος πολλές φορές το Σάββατο ή την Παρασκευή.

Επίσης, το όριο ταχύτητας μέσα στο pit lane μειώνεται στα 80 χλμ/ώρα, από τα 100 χλμ/ώρα που είναι σήμερα, ενώ σε Αυστραλία, Μονακό και Σιγκαπούρη, το όριο ταχύτητας θα είναι ακόμα χαμηλότερο, στα 60 χλμ/ώρα. Οι αγωνοδίκες θα έχουν το δικαίωμα να χαμηλώνουν ακόμα περισσότερο την ταχύτητα που μπορεί να κινηθεί ένα μονοθέσιο μέσα στο pit lane, αν υπάρχει κάποιο ζήτημα ασφαλείας σε κάποιο σημείο τού Grand Prix.

[Πηγή: FIA]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...