Η Red Bull εξετάζει το ενδεχόμενο δοκιμών με την Pirelli

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany - Qualifying

Το σκάνδαλο με τις παράνομες, όπως αποδείχτηκε, δοκιμές τής Mercedes με τα ελαστικά τής Pirelli μετά από το Ισπανικό Grand Prix, στις 15-17 Μαΐου, ανήκει στο παρελθόν, αλλά όχι και οι σκέψεις στον ομάδων για να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Ferrari έκανε δοκιμές με την Pirelli, αλλά με την 150° Italia, μονοθέσιο του 2011, και φυσικά δεν τις επιβλήθηκε καμία τιμωρία.

Το ίδιο σκέφτεται να κάνει και η Red Bull Racing, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ομάδας, Christian Horner.

Θα το δούμε. Είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Pirelli. Αυτό είναι στη δική τους κρίση, ποιες είναι οι απαιτήσεις για μια δοκιμή. Ό,τι συμβαίνει, θα πρέπει να γίνει με διαφάνεια. Δε θέλουμε να έχουμε ανθρώπους πίσω από κλειστές πόρτες με μαύρα κράνη στο κεφάλι τους.

Η τελευταία πρόταση ήταν σπόντα για τις δοκιμές τής Mercedes, όπου οι Nico Rosberg και Lewis Hamilton φορούσαν μαύρα κράνη, αντί για τα δικά τους. Επιπλέον, ο Paul Hembery, Αγωνιστικός Διευθυντής τής Pirelli, τονίζει ότι η FIA είναι ανοιχτή σε δοκιμές, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το θέμα.

Από την πλευρά της, η FIA έχει δηλώσει ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για δοκιμές, κάτι που είναι ένα θετικό βήμα. Τώρα, πρέπει να καθίσουμε με τη FIA, τον Jean Todt και τον Charlie Whiting, προκειμένου να καθορίσουμε τι θέλουμε πραγματικά.

Ύστερα, θα πάμε στους Προέδρους των ομάδων και θα πούμε: “Κοιτάξτε, αυτό πρέπει να γίνει, για να προχωρήσουμε. Αυτό είναι ανεξάρτητο με την Pirelli· ο καθένας στο άθλημα θα το έκανε αυτό.

[Πηγή: Sporting Life]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...