Η Force India θα τρέξει με τους Di Resta και Sutil στο τεστ νέων οδηγών

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - German Grand Prix - Race Day - Nurburgring, Germany

Οι δοκιμές νέων οδηγών θα ξεκινήσουν σε 3 ημέρες, συνεπώς οι ομάδες ανακοινώνουν σταδιακά τους οδηγούς που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά τους στο Silverstone. Ύστερα απ’ όσα έγιναν στο Βρετανικό Grand Prix, η FIA επιτρέπει στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν τους επίσημους οδηγούς αγώνα στο 3ήμερο τεστ, όμως, μ’ αυτούς πίσω από τιμόνι, δεν έχουν το δικαίωμα να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα, αλλά θα επικεντρωθούν μόνο στα δεδομένα για τα ελαστικά.

Έτσι, κάποιες από τις ομάδες προτίμησαν να τρέξουν με νέους οδηγούς και με οδηγούς αγώνα, για να κάνουν και τα δύο: να τρέξουν με επίσημους οδηγούς, για να πάρουν καλύτερα δεδομένα για τα ελαστικά, αλλά και με νέους, ώστε να δοκιμάσουν νέα εξαρτήματα.

Η Force India επέλεξε να πάρει μέρος στις δοκιμές με τους δύο επίσημους οδηγούς της, τον Paul Di Resta, και τον Adrian Sutil, οι οποίοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία απ’ οποιονδήποτε νέο οδηγό τής ινδικής ομάδας, θέλοντας να πάρουν καλύτερα δεδομένα, ενώ οι δοκιμές θα βοηθήσουν και τους ίδιους να καταλάβουν καλύτερα τα νέα ελαστικά τής Pirelli.

Αυτό είπε ο Bob Fernley, αναπληρωτής επί κεφαλής τής Force India, ο οποίος, ωστόσο, είπε ότι είναι πιθανό να δούμε και τον James Rossiter, να γράφει μερικά χιλιόμετρα με την VJM06.

Ναι, θα τρέξουν οι οδηγοί αγώνων και νομίζω γι’ αρκετούς λόγους, κυρίως για την ασφάλεια. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να δώσεις ένα αδοκίμαστο ελαστικό στους νέους οδηγούς. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και κάθε ομάδα παίρνει τη δική της απόφαση.

Αλλά, είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα να καθορίσει το πώς θα χρησιμοποιήσει έναν νέο οδηγό, και θα ήθελα να είμαι πιο άνετος αν οι οδηγοί μας ξεκινήσουν τις δοκιμές, καθώς έχουν την εμπειρία από τα προηγούμενα ελαστικά.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...