Spy Photos: Ferrari 458 Scuderia

Σχετικά άρθρα

Ferrari 458 Scuderia 2

Αυτές είναι οι πρώτες spy φωτογραφίες της σκληροπυρηνικής έκδοσης της Ferrari 458 Italia η οποία θα ονομαστεί είτε 458 Scuderia είτε 458 Monte Carlo.

Το αυτοκίνητο διαθέτει πιο αεροδυναμικό σχήμα, έχοντας νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ ο πίσω φημολογείται πως έχει ενεργά flaps στο πίσω διαχύτη, παρόμοια με αυτά της LaFerrari. Θα είναι ελαφρύτερο από τη 458 Italia περίπου 100 κιλά, φτάνοντας έτσι να ζυγίζει συνολικά 1280 κιλά. Θα χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία από το αγωνιστικό  458 Challenge, αλλά και τη τεχνογνωσία που αποκτήθηκε εξελίσσοντας τη LaFerrari. Η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί ενώ το μοντέλο φορά και νέες ζάντες με φαρδύτερα ελαστικά. Επίσης διαθέτει διπλές απολήξεις εξατμίσεων, διπλές κεντρικές διακοσμητικές ρίγες, νέο πίσω προφυλακτήρα και εισαγωγές αέρα μπροστά από τους πίσω τροχούς.

Όσον αφορά το κιβώτιο της hardcore έκδοσης τα νέα είναι συγκεχυμένα καθώς αρχικά είχε ακουστεί ότι η Ferrari δε θα το εφοδιάζει με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που φοράει τώρα η 458 Italia αλλά στη θέση του να μπει ένα πιο brutal μονού συμπλέκτη που να μπορεί να σηκώνει την αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή του μοντέλου. Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσει το υπάρχον κιβώτιο περαιτέρω εξελιγμένο, έχοντας νέο γρανάζωμα των ταχυτήτων.

Άλλες αλλαγές αναμένεται να έχει στα φρένα, όντας μεγαλύτερα, πιο σφικτές αναρτήσεις και καλύτερα ελαστικά. Μηχανικά ο V8 4,5-λίτρων κινητήρας αναμένεται να φτάσει τα 600 άλογα από τα 562 που είναι η “νορμάλ” 458, φορώντας νέες σφυρήλατες μπιέλες, επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο, πιο “ελεύθερη” εξάτμιση και το κόφτη να ανεβαίνει στις 9.300 σ.α.λ. από τις 9.000 σ.α.λ. που είναι τώρα.

Όλες αυτές οι αλλαγές θα του χαρίζουν επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερα από 3.4 δευτ. ενώ η τελική του θα υπερβαίνει τα 325 χλμ/ώρα.

Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ferrari 458 Scuderia

[Πηγή: Clublexus]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...