Πολύ υπολογίσιμη δύναμη πλέον η Mercedes, λέει η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Hamilton-Vettel

Κι ενώ το ξεκίνημα της σεζόν έδειξε ότι ο κυριότερος αντίπαλος για τη Red Bull θα ήταν η Ferrari και ο Fernando Alonso, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί μέσα στη χρονιά: η Ferrari θυμίζει τον περσινό (και προπέρσινο και παραπροπέρσινο…) κακό της εαυτό, καθώς το μονοθέσιό της μόνο σε μερικούς αγώνες επέτρεψε στον Ferni να διεκδικήσει νίκες.

Ο Ισπανός έχει μείνει 2 συνεχόμενους αγώνες εκτός βάθρου, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν είναι θετικό όταν μάχεσαι για τον τίτλο, ενώ και στο Silverstone δε θα ήταν στο βάθρο, αν δεν το πίσω αριστερό ελαστικό τού Lewis Hamilton δεν κλάταρε. Εννοώ ότι η F138 εδώ και 3 συνεχόμενους αγώνες δεν έχει την απόδοση ούτε για μία θέση στο βάθρο.

Η νέα αντίπαλος της Red Bull για τον τίτλο είναι, λοιπόν, η Mercedes, με τη νίκη τού Hamilton στην Ουγγαρία να κάνει την αυστριακή ομάδα να θεωρεί ότι ο Βρετανός και η Mercedes αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη για τη συνέχεια, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τους κλέψουν βαθμούς στο παιχνίδι τού τίτλο. Φυσικά, ο Christian Horner, Πρόεδρος της Red Bull Racing, επισημαίνει ότι η αυστριακή ομάδα πρέπει να μείνει επικεντρωμένη στη δουλειά της, δίχως να κοιτάζει ποιος είναι ο κυριότερος αντίπαλος.

Νομίζω πως θα έχουν ένα δυνατό δεύτερο μισό. Αλλά, εμείς πρέπει να διατηρήσουμε τη συνέπειά μας, και δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Δε νομίζω ότι η Mercedes είχε βγει εκτός από το παιχνίδι τού τίτλου. Από τον δεύτερο αγώνα, ήταν πολύ γρήγορη, και συνεχίζει να είναι. Σε διαφορετικούς αγώνες, έχουμε διαφορετικούς οδηγούς να είναι μπροστά: ήταν ο Kimi στη Γερμανία, και η Lewis ή ο Nico στο Silverstone.

Ο Lewis έκανε εξαιρετική δουλειά στην Ουγγαρία, οδήγησε πολύ καλά, και όλα ήταν τέλεια γι’ αυτούς. Έκανε δύο αποφασιστικά προσπεράσματα, στον Jenson και τον Mark, σε κρίσιμα σημεία τού αγώνα, και νομίζω ότι, ύστερα από το πρόβλημα του Sebastian με την εμπρός πτέρυγα, μπορούσε να ελέγξει τον αγώνα αρκετά άνετα, και δε νομίζω ότι απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αλλά, η Mercedes έχει ένα πολύ δυνατό μονοθέσιο: έχουν πάρει την pole position σε 6 ή 7 αγώνες κι έχουν νικήσει 3 φορές.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...