Πρέπει να κατανοήσουμε τα νέα ελαστικά, παραδέχεται η Ferrari

Σχετικά άρθρα

GP UNGHERIA F1/2013

Κι ενώ η Ferrari συνεχίζει να παλεύει για να κάνει την F138 ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, για να μπορέσει επιτέλους ο Fernando Alonso να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με την ιταλική ομάδα, τώρα οι τεχνικοί στο Maranello καλούνται να κατανοήσουν και τα νέα ελαστικά που έδωσε η Pirelli στις ομάδες στην Ουγγαρία, τα οποία δοκίμασε η Scuderia στο τεστ νέων οδηγών στο Silverstone.

Ο Stefano Domenicali, Αγωνιστικός Διευθυντής των Ιταλών, επισημαίνει πως η ανταγωνιστικότητα της F138 μειώθηκε, ενώ θα πρέπει να κάνουν ό,τι έκανε η Mercedes, η οποία έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά τη διαχείριση των ελαστικών, όπως φάνηκε στην Ουγγαρία, με τον Lewis Hamilton να παίρνει τη νίκη,όταν η θερμοκρασία οδοστρώματος ξεπερνούσε τους 50°C.

Σίγουρα, έχουμε χάσει τη διαφορά που είχαμε στα πρώτα Grands Prix. Ο ρυθμός μας στον αγώνα ήταν πολύ δυνατός, αλλά, σ’ αυτές τις συνθήκες εδώ, είδαμε ότι δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, τόσο με τα μαλακά όσο και με τα μεσαία ελαστικά. Πρέπει να καταλάβουμε, αν ισχύει αυτό, πώς ν’ αντιδράσουμε, γιατί αυτά είναι τα ελαστικά, όσον αφορά τη δομή, και θα τα έχουμε μέχρι το τέλος.

Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από τις γόμες που θα έχουμε στους αγώνες μέχρι το τέλος τής σεζόν. Είναι κάτι που πρέπει ν’ αναλύσουμε προσεκτικά, και φαίνεται πως η Mercedes έλυσε τα προβλήματα που την έκανε να υποφέρουν κατά τη διάρκεια των αγώνων σε τέτοιες συνθήκες, αυτό είναι σίγουρο.

Σύμφωνα με τον Ιταλό, οι άνθρωποι στο Maranello έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα μαζί με κάποια νέα εξαρτήματα για τον επόμενο αγώνα, στο Spa, στις 23-25 Αυγούστου, και τονίζει πως δε θα πρέπει να υπάρχει αρνητική διάθεση στο εργοστάσιο.

Έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα έτοιμο για το Spa. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δώσουμε αρνητική εντύπωση, καθώς αυτό δε βοηθά τους ανθρώπους να δουλέψουν. Περιμένω μια αντίδραση από την τεχνική μου ομάδα, και αυτό είναι που περιμένω να δω.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...