Η Lotus βαθμολογεί τον Raikkonen με 10/10

Σχετικά άρθρα

Hungarian Grand Prix - Sunday

Ο αγώνας τής Lotus για να κρατήσει τον Kimi Raikkonen στο Enstone και για το 2014 συνεχίζεται, αν και, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι στο χέρι της, εκτός αν ο Φινλανδός δεν έχει επιλογή για κάποια άλλη κορυφαία ομάδα. Ο Πρόεδρος της ομάδας, Eric Boullier, μιλά για τους οδηγούς του, και βαθμολογεί τον Raikkonen με 10/10, δηλαδή ότι ήταν τέλειος και στα 10 Grands Prix, κάτι που θεωρώ υπερβολικό, γιατί κανένας από τους οδηγούς δεν είχε την καλύτερη δυνατή απόδοση σε όλους τους αγώνες.

Θα πρέπει να δώσω στον Kimi 10/10. Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά από την αρχή τής σεζόν, και οι 27 συνεχόμενοι τερματισμοί στους βαθμούς μιλάνε από μόνοι τους. Δεν έχει σημασία τι γίνεται· είναι πάντα εκεί, όπως είδαμε γι’ αρκετούς γύρους στο Μονακό. Παίζει σημαντικό ρόλο στο να ωθεί την ομάδα προς τα εμπρός, και, φυσικά, το να έχεις έναν τόσο δημοφιλή χαρακτήρα, είναι πλεονέκτημα, επίσης.

Για τον Romain Grosjean, ο Boullier πιστεύει ότι έχει δείξει την ταχύτητά του αρκετές φορές, και τονίζει ότι, αν συνεχίσει να κάνει εμφανίσεις αντίστοιχες με τη Γερμανία, τότε θα είναι μελλοντικός υποψήφιος πρωταθλητής.

Το ξεκίνημα για τον Romain ήταν πιο δύσκολο, μετά από τη δύσκολη περσινή σεζόν, και χρειάστηκε λίγο χρόνο για να βρει την πραγματική του απόδοση. Με αυτό στο μυαλό, μου δίνει μεγάλη ευχαρίστηση να τον βλέπω να μαθαίνει από τις εμπειρίες αυτές και ν’ αρχίσει να παίρνει αποτελέσματα που πάντα ξέραμε ότι μπορεί.

Στη Γερμανία και στην Ουγγαρία, είχε μια ολοκληρωμένη απόδοση, και αυτό θα μπορούσε να είναι η βάση για τη συνέχεια. Ξέρει ότι, αν θέλει να κερδίζει αγώνες και ν’ αγωνίζεται για πρωταθλήματα, θα πρέπει να έχει τέτοια απόδοση σε κάθε Grand Prix. Αν μπορεί να το κάνει αυτό, τότε θα γίνει ένας μελλοντικός διεκδικητής τίτλων· είμαι σίγουρος γι’ αυτό!

[Πηγή: Lotus F1 Team | Photo Copyrights: Glenn Dunbar/Lotus F1 Team]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...