Η Daimler σκέφτεται πολύ σοβαρά την κατασκευή νέου εργοστασίου στην Βραζιλία

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz S-Class Assembly At Sindelfingen Plant

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Daimler AG, σχεδιάζει την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου εργοστασίου στην Βραζιλία. Ο λόγος για αυτήν την επένδυση είναι πως οι ολοένα αυξανόμενοι φόροι σε εισαγόμενα αυτοκίνητα, κάνουν πολύ δύσκολη την πώληση οχημάτων στη χώρα της λατινικής Αμερικής, που μην ξεχνάμε είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως.

Η απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα καθώς η φίρμα εκτός από την Βραζιλία εξετάζει και άλλες τοποθεσίες, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Mercedes-Benz είναι πιθανό να ξεκινήσει να κατασκευάζει C-Class εκεί μέχρι το 2015 με αρχική παραγωγή που θα φτάνει τα 20.000 ετησίως.

Η Mercedes μπορεί να μην είναι η πρώτη που θα ανακοινώσει την μετακίνηση μέρους της παραγωγής της στη Βραζιλία, έπειτα από την BMW που έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της για νέο εργοστάσιο και την Audi που θα αποφασίσει του χρόνου οριστικά, αλλά ήταν ο πρώτος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων που το έκανε με το εργοστάσιο στη Juiz de Fora το 1999. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βέβαια, σταμάτησε να παράγει επιβατικά τον Δεκέμβριο του 2010 και έκτοτε παράγει φορτηγά.

[Πηγή: Reuters]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...