lee-bob-2

Η Chrysler και η Fiat δεν πρόκειται να επενδύσουν σε ηλεκτρικά ή υβριδικά powertrains μέχρι να αποδειχθεί πως οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για αυτά, είπε ο επικεφαλής του global Powertrain τμήματος της Fiat και της Chrysler.

Αντίθετα, θα επεκτείνουν το line-up των προσφερόμενων κινητήρων με περισσότερους diesels και downsized υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες.

Μιλώντας στο Management Briefing’s Advanced Powertrain Forum, ο Bob Lee ανέφερε

Πολλοί πελάτες θέλουν μειώσουν το CO2 αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ή να πληρώσουν το κόστος… ακόμα

Οι diesels και οι μικροί υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες είναι ο ταχύτερος δρόμος για την βελτίωση της οικονομίας καυσίμου ενός αυτοκινήτου και οι κυριότεροι «αντίπαλοι» των υβριδικών powertrains γι’ αυτό και θα συνεχίσουν να είναι στην αιχμή του δόρατος για την Chrysler-Fiat. Τα αμιγώς ηλεκτρικά, προς τα παρόν έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οπότε ας τα αφήσουμε στην άκρη.

Όταν η Fiat αγόρασε την Chrysler, έφερε μαζί της και έναν σωρό diesel κινητήρες ενώ τώρα, ετοιμάζεται να ρίξει στην αμερικάνικη αγορά και δύο ακόμα. Έναν τρίλιτρο, V6 turbo diesel και έναν τετρακύλινδρο, τρίλιτρο turbo diesel στο νέο Grand Cherokee και στο νέο Ram ProMaster αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, με την συνεχή ανάπτυξη των diesel κυρίως κινητήρων, η Chrysler και η Fiat θα συνεχίσουν να αποσπούν καλύτερη απόδοση, ανασχεδιάζοντας και βελτιώνοντας τα εξαρτήματα που είναι λιγότερο αποδοτικά.

[Πηγή: Automotive News]