Η Red Bull τα ταχύτερα pit stops μέχρι στιγμής

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Germany - Race

Η Red Bull έχει και φέτος ένα εξαιρετικά γρήγορο μονοθέσιο σε σταθερή βάση, το οποίο ήταν το καλύτερο σε αρκετά Grands Prix. Ωστόσο, η αυστριακή ομάδα δεν έχει την πρωτιά μόνο στις βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών, καθώς είναι η καλύτερη ομάδα στα pit stops, όπως ισχυρίζεται το Auto Motor und Sport, που ασχολείται με το πόσο γρήγορες ήταν οι ομάδες στους 10 πρώτους αγώνες ή στο πρώτο μισό τής σεζόν, αν θέλεις.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, το μέσο pit stop για τους Πρωταθλητές διαρκεί κάτω από 3 δευτερόλεπτα, μόλις 2.83 δευτερόλεπτα! Η Red Bull δεν είναι η μοναδική ομάδα που έχει μέσο όρο κάτω από 3 δευτερόλεπτα, μιας και η Ferrari κάνει μία αλλαγή ελαστικών κατά μέσο όρο σε 2.9 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση, βρίσκεται η Mercedes, με μέσο όρο στα 3.06 δευτερόλεπτα.

Η Red Bull έχει κάνει 56 pit stops μέχρι στιγμής (εννοείται συνολικά και στους δύο οδηγούς), η Ferrari 54 και η Mercedes 57. Ένα σημαντικό επίτευγμα για την αυστριακή ομάδα είναι ότι έχει κάνει τα 5 ταχύτερα pit stops μέχρι στιγμής, με χρόνους 2.2 δευτερόλεπτα και κάτω, όπως μπορείς να δεις στον παρακάτω πίνακα.

Το ταχύτερο pit stop μέχρι τώρα έχει γίνει στον Sebastian Vettel, στο Μαλαισιανό Grand Prix, όταν οι μηχανικοί τής RBR άλλαξαν 4 ελαστικά στον Γερμανό σε 2.13 δευτερόλεπτα! Φυσικά, όλοι αυτοί οι χρόνοι αφορούν τους αγώνες, διότι η Mercedes δηλώνει ότι έχει κάνει αλλαγή 4 ελαστικών σε 1.6 δευτερόλεπτα, αλλά αυτό έγινε σε μια εξάσκηση στο Γερμανικό Grand Prix.

Τέλος, σύμφωνα με το Auto Motor und Sport, μετά από τον τραυματισμό τού cameraman στο Nürburgring από ιπτάμενο τροχό τού Mark Webber που δεν είχε βιδώσει, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα καθιερώσει μία εφεδρική σειρά από ακίδες στα παξιμάδια των τροχών, προκειμένου να μην μπορεί να φύγει ένας τροχός που δεν έχει βιδωθεί. Ισχυρίζεται ότι η Red Bull το χρησιμοποίησε εθελοντικά στην Ουγγαρία, με αποτέλεσμα να της κοστίσει μισό δευτερόλεπτο σε κάθε αλλαγή.

 
Οδηγός Αγώνας Stop Χρόνος
Mark Webber Μαλαισία Stop 2 2,13 Sekunden
Sebastian Vettel Μαλαισία Stop 4 2,15 Sekunden
Sebastian Vettel Ισπανία Stop 1 2,15 Sekunden
Mark Webber Μαλαισία Stop 4 2,16 Sekunden
Sebastian Vettel Γερμανία Stop 1 2,20 Sekunden

[Πηγή: Auto Motor und Sport | Photo Copyrights: Paul Gilham/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...