Horner: Οι επικριτές του Vettel δείχνουν ασέβεια προς τον Webber

Σχετικά άρθρα

Christian Horner

Η κόντρα μεταξύ Vettel και Webber, μας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Τώρα, έρχεται να μιλήσει για το θέμα ίσως ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, ο Christian Horner. Ερωτηθείς για το τι θα έλεγε σε όποιον αμφιβάλλει ακόμα για το Vettel, ο Horner απάντησε:

Νομίζω ότι είναι πολύ ασεβείς με τον Mark Webber, γιατί τρέχουμε δύο αυτοκίνητα και ο Μαρκ είναι ένας καλός οδηγός αγώνων, ένας πολύ καλός οδηγός αγώνων.

Υπάρχουν πάντα άνθρωποι που έχουν απόψεις, ιδιαίτερα ορισμένοι από τους αντιπάλους μας. Όμως χωρίς καμία αμφιβολία, ο Sebastian είναι σίγουρα εξαιρετικός οδηγός (the real deal).

Στα 5 χρόνια συνύπαρξης των δυο στην Red Bull, ο Vettel έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα και 30 νίκες και ο Webber 9 νίκες. Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε ποτέ ίση μεταχείριση από την ομάδα. Άλλοι υποστηρίζουν πως ο ίδιος ο Webber είναι υπεύθυνος για το γεγονός πως δεν πήρε ποτέ κάποιο τίτλο αφού, τα δυο πρώτα χρόνια, βρισκόταν κοντά στο ρυθμό του Vettel, όμως κάποιοι τραυματισμοί που προκλήθηκαν εκτός Formula 1, δεν του επέτρεψαν να παλέψει υγιής για τον τίτλο.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Horner αναφέρθηκε για το τι πρέπει να κάνει ο Vettel στο μέλλον, ώστε όταν αποσυρθεί, να θεωρείτε θρύλος για τη Formula 1:

Πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει. Πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και νομίζω ότι το γεγονός πως έχει πετύχει τόσα πολλά σε τόσο νεαρή ηλικία, είναι αρκετά αξιοσημείωτο και θα συνεχίσει να γίνεται ισχυρότερος.

Διανύουμε αλκυονίδες μέρες αυτή τη στιγμή στη Formula 1. Έχουμε τους Alonso, Hamilton, Raikkonen, Button, Webber… έχουμε μερικούς πολύ δυνατούς οδηγούς εκεί έξω.

Έχει επιτύχει (ο Vettel), σε μια Formula 1 όπου ο καθένας έχει τα ίδια ελαστικά με τον άλλο και οι περισσότεροι από εμάς, δεν μπορούν να κάνουν δοκιμές. Είναι μια εξαιρετικά ισότιμη Formula 1 ως προς τον ανταγωνισμό και αυτό, στην πραγματικότητα, κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά τα επιτεύγματά του.

Για εκείνους που λένε πως η Red Bull έχει με διαφορά το καλύτερο μονοθέσιο, ο Horner είχε το εξής να πεί:

Αν είχαμε το καλύτερο αυτοκίνητο, θα είχαμε τελειώσει 1-2 σε όλους τους αγώνες και σε κάθε ένα από τα πρωταθλήματα, αλλά δεν το έχουμε κάνει.

Ίσως χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι να μάθουμε τι πραγματικά γινόταν στα box της Red Bull, ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Σίγουρα όμως τα λόγια του επικεφαλής της Αυστριακής ομάδας, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

[Πηγή: Autosport | Photo Copyrights: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...