H Lotus Ε21 θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς

Σχετικά άρθρα

Lotus E21

Η Lotus θα παρουσιάσει το τελευταίο της μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το 2013 στον αγώνα του Spa στο Βέλγιο, καθώς μετά η προσοχή της ομάδας θα στραφεί αποκλειστικά στο μονοθέσιο του 2014. Με το πακέτο αυτό αποσκοπεί να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου και των δύο πρωταθλημάτων

Η αγγλική ομάδα θα παρουσιάσει στον βελγικό αγώνα ένα μονοθέσιο με μακρύτερο μεταξόνιο, περίεργο για μέσα στη σεζόν. Η διαφορά του καινούριου μεταξονίου με του προηγούμενου, θα είναι της τάξεως τον 12 εκατοστών, ενώ το μονοθέσιο χρειάστηκε να περάσει δυο επιπλέον δοκιμές πρόσκρουσης από την FIA για να πάρει έγκριση.

Η ομάδα πιστεύει ότι η αύξηση στο μήκος θα την επωφελήσει ιδιαίτερα στο αγώνα στο Spa, αφού τα μονοθεσία με μεγάλο μεταξόνιο ταιριάζουν περισσότερο στην πίστα, με έναν από τους λόγους που έγινε η αλλαγή μεταξονίου να είναι ο συγκεκριμένος αγώνας.

Lotus E21

Η αύξηση του μεταξονίου έγινε για να δημιουργηθεί μια μεγαλύτερη περιοχή εμπός από τον πίσω άξονα, έτσι ώστε ο αέρας που εγκλωβίζεται και πριν φτάσει στα sidepods, ουσιαστικά να αλλάζει την κατανομή βάρους του μονοθέσιου κυρίως προς τον πίσω άξονα. Αυτό θα επιφέρει μείωση της φθοράς των εμπρός ελαστικών κάτι που η Lotus ήθελε να πετύχει μιας και οι ομάδες που ανταγωνίζεται είχαν καταφέρει να το επιλύσουν αυτό το πρόβλημα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Lotus, Alan Permane επιβεβαίωσε ότι και άλλες αναβαθμίσεις έρχονται μαζί με το μακρύτερο μεταξόνιο, δηλώνοντας:

Έχουμε κάνει πολλές αναβαθμίσεις, τόσο μηχανικές όσο και αεροδυναμικές, έτσι είμαστε σίγουροι ότι κάναμε άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι θα τοποθετηθεί και πάλι το DDRS, ή «Η συσκευή», όπως στην Lotus το αποκαλούν,

Δεν έχουμε πάρει ακόμα την τελική απόφαση αν θα το έχουμε στο μονοθέσιο ή όχι, αλλά έχουμε κάνει πολλή δουλειά στον προσομοιωτή, έτσι ώστε αυτή η δουλειά να βοηθήσει στην απόφαση που θα πάρουμε. Πιθανότατα όμως, η συσκευή(DDRS) να τοποθετηθεί στο μονοθέσιο.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...