Vijay Mallya: Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα νέα ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Vijay Mallya

Η Force India είναι η ομάδα που επηρεάστηκε περισσότερο από τις αλλαγές στη δομή των ελαστικών της Pirelli. Η Ινδική ομάδα πάλευε συστηματικά για την εξάδα και κρατούσε με άνεση την πέμπτη θέση από την McLaren, μέχρι και το grand prix του Silverstone. Όμως στους δυο τελευταίους αγώνες και μετά τις αλλαγές, δεν έχει καταφέρει να πάρει βαθμό, ενώ η Βρετανική ομάδα έχει μαζέψει 20. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να πέσει στους μόλις 2 βαθμούς, με την VJM06 να μην δείχνει ικανή να κινηθεί σε γρήγορο ρυθμό.

Ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής της ομάδας Vijay Mallya, δήλωσε για την απόδοση της ομάδας:

Έχουμε επενδύσει στην κατανόηση των ελαστικών, κάτι που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει με τα όποια μειονεκτήματα.

Τα (προηγούμενα) ελαστικά δεν μας έκαναν “χάρες”, απλά τα καταλάβαμε καλύτερα. Όταν συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα ελαστικά, προσλάβαμε έναν από τους καλύτερους μηχανικούς ελαστικών από την Bridgestone και τον πλαισιώσαμε με έναν ακόμη (αργότερα).

Όσο για τις αλλαγές μεσούσης της χρονιάς, ο Ινδός κράτησε την ίδια αρνητική στάση με πριν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως όλοι δούλευαν με τα ίδια ελαστικά από την αρχή του έτους:

Θα πρέπει να υπάρχει σταθερότητα. Η αλλαγή προσθέτει κόστος και εργασίες στην κατανόηση των ελαστικών, τον ανασχεδιασμό, κλπ.

Δεν υποδηλώνω πως ότι συνέβη, με το delamination των ελαστικών, παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα για την Formula 1, αλλά έχοντας πει αυτό, ο καθένας έχει ίσους όρους ανταγωνισμού.

Η πίστα του Spa παραδοσιακά ταιριάζει στην Force India. Εκεί έχει πανηγυρίσει και την μοναδική pole position στην ιστορία της, με τον Giancarlo Fisichella το 2009, ενώ είναι δύσκολο να παρουσιάσει τόσο κακό πρόσωπο όσο στο Hungaroring, μια πίστα στην οποία δεν βολεύεται το μονοθέσιό της. Προσωπικά θέλω να ανακάμψει, αφού εξαρχής θεώρησα τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της χρονιάς ως λάθος κίνηση και το γεγονός, πως αυτές τιμώρησαν όσους έκαναν καλύτερη δουλειά στον τομέα της κατανόησης των ελαστικών.

Οι τρεις πρώτοι της σχάρας εκκίνησης, για το grand prix του Spa το 2009. N.Heidfeld (2ος), G.Fisichella (pole), J.Trulli (3ος)
Οι τρεις πρώτοι της σχάρας εκκίνησης, στο grand prix του Spa το 2009.
N.Heidfeld (3ος), G.Fisichella (pole), J.Trulli (2ος)

[Πηγή: Autosport | Photo Copyright: Charniaux/xpb]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...