Υβριδική Chevrolet Corvette; Πολύ ελκυστική ιδέα, την βρίσκει η GM

Σχετικά άρθρα

Chevrolet Corvette Stingray 2014 Colors

Σταμάτα να γελάς αφού η GM φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στην αγορά την υβριδική έκδοση της νέας Chevrolet Corvette Stingray. Νωρίτερα αυτό το μήνα ο Tadge Juechter, αρχιμηχανικός της Corvette αποκάλυψε πως ίσως η Corvette αποκτήσει Start/Stop σύστημα ενώ είχε δηλώσει πως ποτέ η Corvette δεν θα αποκτήσει υβριδική έκδοση, μιας και η πλατφόρμα της δεν είναι κατάλληλη να φιλοξενήσει τον ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες.

Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της GM Βορείου Αμερικής, Mark Reuss, η GM βρίσκει ελκυστική την ιδέα μιας υβριδικής Corvette, με τον Reuss να πιστεύει πως μια τέτοια έκδοση θα αγαπηθεί από το κοινό.

Αν ποτέ δούμε κάτω από το -πολύ- μακρύ καπό της Corvette ηλεκτροκινητήρα, συστήματα KERS και μπαταρίες, τότε πρέπει να καταλάβουμε πως εποχή των γνήσιων petrolhead supercars έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Μα θα πεις, και με το δίκιο σου, πως ήδη ζούμε στην “υβριδική” εποχή των hypercars, αφού τόσο η LaFerrari, όσο η P1, όσο και η 918 Spyder είναι υβριδικά hypercar αξίας σχεδόν 1.000.000 ευρώ. Άρα η Corvette γιατί να μην αποκτήσει ηλεκτροκινητήρα;

Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να αποδεχτώ την ιδέα πως αυτοκίνητα όπως η Viper, η Corvette, το Mustang και όλα τα υπόλοιπα “american supercars και musclecars” θα αποκτήσουν υβριδική έκδοση. Μάλλον είμαι από τους ρομαντικούς της υπόθεσης, αφού και η επόμενη γενιά του GT-R θα αποκτήσει όπως όλα δείχνουν υβριδικό κινητήρα.

[Πηγή: LATimes]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...