Webber: Χάνω τα κίνητρά μου

Σχετικά άρθρα

Pre-Season F1 Testing - Jerez

Ο 37χρονος Αυστραλός, έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό F1 Racing, αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αποσυρθεί από την Formula 1. Στην έως τώρα καριέρα του, ο Webber έχει πανηγυρίσει 9 νίκες, 11 pole positions και 36 podium, φέτος όμως δεν έχει παρουσιάσει σε κανένα σημείο της σεζόν τον καλό του εαυτό, έχοντας μάλιστα αρνητικό ρεκόρ 0-12 στις κατατακτήριες, εναντίον του Sebastian Vettel. Για τον ίδιο, αυτό που παίζει πρωταρχικό για την αποχώρησή του είναι η έλλειψη κινήτρων, που θα τον κρατήσουν προσηλωμένο στην Formula 1, για τους 11 μήνες που αυτό είναι απαραίτητο.

Βρίσκομαι στα όρια με την Formula 1, από άποψη κινήτρων, τα τελευταία δύο χρόνια. Θα πρέπει να έχεις κάτι να σε σπρώχνει, ώστε να μαζεύεις δύναμη κάθε χειμώνα και η σπίθα μέσα μου, δεν είναι όπως όταν είσαι 24 χρονών.

Αρκετά ξεκάθαρος ο Αυστραλός, ο οποίος δεν παρέλειψε να τονίσει, πως ακόμη παίρνει ευχαρίστηση από αυτό που κάνει μέσα στο μονοθέσιο:

Ακόμη απολαμβάνω το να βρίσκομαι δεμένος στο μονοθέσιο και να οδηγώ βγαίνοντας απ’ το pit lane, το οποίο είναι λίγο απογοητευτικό (από τη στιγμή που αποσύρομαι), αλλά έχω μιλήσει με μερικούς πολύ καλούς αθλητές και αθλήτριες που έχουν βρεθεί στο συγκεκριμένο σταυροδρόμι και πήραν τη λάθος απόφαση.

Πιθανώς να φεύγω από την F1 ένα χρόνο νωρίτερα απ’ ότι θα έπρεπε, αλλά με τις αλλαγές (στους κανονισμούς) του χρόνου, καθώς και την ευκαιρία να συνεργαστώ με την Porsche, είναι η καλύτερη κίνηση για εμένα.

20130205-2-13__2082A

Πολλοί μπορεί να αναρωτιούνται, πόσο κουραστικό είναι να οδηγεί κανείς για 20 αγώνες μέσα στην σεζόν, ώστε να μην μπορεί να βρει κίνητρα για να συνεχίσει στην Formula 1. Ο Webber τόνισε πως αυτό που τον έχει κουράσει δεν είναι η οδήγηση, αλλά όλες οι υπόλοιπες κινήσεις και η προετοιμασία που πρέπει να κάνει μέσα στην αγωνιστική χρονιά.

Θυμάμαι που άκουγα αθλητές πριν χρόνια, να λένε ότι θα αγωνίζονται για όσο καιρό έχουν κίνητρα και ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω τι σήμαινε αυτό. Πώς θα μπορούσε να χάσει κάποιος τα κίνητρά του; Ωστόσο, ερωτήματα μου έρχονται στου νου όλο και πιο συχνά, τα οποία δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Δεν έχει να κάνει με την οδήγηση ή τους αγώνες, έχει να κάνει με τη διατήρηση του προγράμματός μου για την Formula 1, για 11 μήνες το χρόνο. Και έχω φτάσει στο σημείο όπου είναι κάπως… επίσης, έχω πετύχει πολλά πράγματα.

Ποια είναι όμως τα πράγματα που τον κουράζουν;

Τα ταξίδια και τα ξενοδοχεία. Και ίσως η επαναλαμβανόμενη φύση αυτού που κάνω. Ένα κομμάτι των media. Πολλά μικρά πράγματα, που είσαι στην ευχάριστη θέση να ασχοληθείς όταν είσαι νεότερος.

Όλο αυτό σε αναγκάζει στο τέλος να ρωτήσεις τον εαυτό σου ” Πρέπει να είμαι εδώ και να το κάνω αυτό; ” και όταν ήρθε η πρόταση της Porsche, μπόρεσα να κοιτάξω τον εαυτό μου στα μάτια και να πω ” Λοιπόν, ξέρεις τι, κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεται να κάνω κάποια από αυτά τα πράγματα πια. “

Απ’ ότι φαίνεται, τόσο από τα λεγόμενά του όσο και από τις φετινές του επιδώσεις, ο Webber δεν ένοιωθε πλέον την ανάγκη να βρίσκεται στην F1 και η πρόταση της Porsche ήταν ίσως η αφορμή ώστε να πείσει και ο ίδιος τον εαυτό του, πως θα συνέχιζε την καριέρα του εκτός μονοθεσίων F1.

[Πηγή: F1 Racing | Photo Copyrights: Globus Media/Red Bull Racing]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...