Και άλλη γκάφα με τους χάρτες της Apple, στέλνουν οδηγούς σε διάδρομο απογείωσης

Σχετικά άρθρα

apple maps

Ακόμη μια γκάφα από τους χάρτες της Apple, αφού τα λάθη στους χάρτες πλοήγησης συνεχίζονται και οι χρήστες -ειδικά οι οδηγοί- πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί. Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε στην Αλάσκα, όπου οι χάρτες της Apple οδήγησαν τους οδηγούς στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου Φέρμπανκς.

Οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου στις 6 Σεπτεμβρίου είδαν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στο διάδρομο τροχοδρόμησης, ανάμεσα στα αεροπλάνα. Όμως στις 20 του ίδιου μήνα είδαν και άλλο και αμέσως κατάλαβαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Τελικά προέκυψε πως ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός δεν είχε διορθώσει όλα τα σφάλματα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναζητούν πάρκινγκ στον χώρο απογείωσης-προσγείωσης του αεροδρομίου.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έστησαν οδοφράγματα και ζήτησαν από την Apple να «κατεβάσει» το χάρτη μέχρι να διορθώσει το λάθος. Η Μελίσσα Όσμπορν, πεύθυνη λειτουργίας του αερολιμένα δήλωσε στην Alaska Dispatch:

Ζητήσαμε από την Apple να απενεργοποιήσει το χάρτη του Φέρμπανκς μέχρι να διορθωθεί, με τo αεροδρόμιο να είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία μέσω του γενικού εισαγγελέα της περιοχής.

Δύο οδηγοί που ακολούθησαν τους χάρτες της Apple για να φτάσουν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου κινήθηκαν κατά μήκος ενός διαδρόμου τροχοδρόμησης και στη συνέχεια διέσχισαν κάθετα το διάδρομο απογείωσης στις 6 και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής το λάθος παραμένει, με την Apple να αναφέρει πως το πρόβλημα θα λυθεί συντόμως.

[Πηγή: Alaska Dispatch, CNET]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...
Autoblog.gr