Καβαλάς μηχανή στη Νεβάδα, είναι νόμιμο να περνάς το κόκκινο

Σχετικά άρθρα

traffic-lights-were-made-for-man-not

Οι διοικητικές αρχές της Νεβάδα στην Αμερική αποφάσισαν ότι από την 1η μέρα του Οκτωβρίου θα επιτρέπουν στους μοτοσυκλετιστές, στους ποδηλάτες αλλά και στα τρίκυκλα να διέρχονται τους σηματοδότες κυκλοφορίας ακόμα και αν αυτοί είναι κόκκινοι.

Ο λόγος αυτής της απόφασης είναι γιατί οι αισθητήρες που βρίσκονται πάνω στα φανάρια πολλές φορές δεν “διαβάζουν” τους μοτοσυκλετιστές και αυτοί αναγκάζονται να περιμένουν αρκετά λεπτά και ωσότου πλησιάσει κάποιο αυτοκίνητο και να ανάψει πράσινο. Η αναμονή αυτή είναι συνήθως 3 με 4 λεπτά, όταν το φυσιολογικό είναι μέχρι ένα λεπτό. Έτσι από τον επόμενο μήνα θα είναι νόμιμο να περάσουν το κόκκινο αν όμως προηγουμένως έχουν περιμένει τουλάχιστον 2 “κύκλους” του φαναριού.

Η αστυνομία της Νεβάδα δεν είναι αντίθετη με αυτή την αλλαγή, αν και παραδέχτηκε ότι είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί ο “κύκλος” των δύο κόκκινων φαναριών. Εξαιτίας αυτής της δυσκολίας, όποιος παραβάτης πιαστεί θα έχει το δικαίωμα να πάει στα δικαστήρια ώστε να αποδειχθεί το πόσο περίμενε στο φανάρι και να πάρει το αντίστοιχο πρόστιμο ή όχι.

[Πηγή:Μy Νews3]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...