Ο Alain Prost βλέπει προβλήματα αξιοπιστίας για τους κινητήρες του 2014

Σχετικά άρθρα

alain-prost (LAT)

Ο Γάλλος, θρύλος της Formula 1 και 4 φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, βλέπει την αλλαγή σε τούρμπο κινητήρες με θετικό μάτι, παρά τα προβλήματα νεότητας για τα οποία είναι σίγουρος πως θα υπάρξουν.

Μπορώ να σας πω με σιγουριά, πως θα έχουμε κάποια προβλήματα αξιοπιστίας, ειδικά στην αρχή. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε εάν αυτά θα παρουσιαστούν μόνο στις χειμερινές δοκιμές, αλλά κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή. Βρισκόμαστε στην αρχή αυτής της τεχνολογίας, όπως το ’70 με το τούρμπο και θα πρέπει όλοι μας να αποδεχτούμε, ότι μερικές φορές αυτό πρόκειται να είναι πρόβλημα.

Το κοινό θα καταλάβει ότι είναι νέα τεχνολογία και δεν είναι αξιόπιστη, αλλά σιγά-σιγά θα δούνε ότι μπορείς να πάρεις την απόδοση, την αξιοπιστία, την κατανάλωση καυσίμου.

(Η αλλαγή) Είναι πολύ καλή για την αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα και ειδικότερα για τους τρεις, ίσως τέσσερις, (με την είσοδο της Honda το 2015) κατασκευαστές κινητήρων.

Ο Prost εκτελεί χρέη πρέσβη της Renault, μιας εκ των τριών εταιρειών που θα προμηθεύουν με κινητήρες τις ομάδες F1 για το 2014. Μιλώντας για τον Energy F1-2014, τόνισε πως είναι εντός χρονοδιαγράμματος και πως η ομάδα θα συνεχίσει να τον βελτιώνει για να έχει καλύτερη απόδοση:

Τα πάντα πάνε όπως πρέπει, όλα είναι εντάξει.

Όλοι είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το τι κάνουν και τι λένε, επειδή είναι μια εντελώς νέα τεχνολογία. Από πλευράς επιδόσεων, θα γνωρίζουμε πάνω-κάτω που βρισκόμαστε. Γι’ αυτό πρόκειται να τον εξελίξουμε (κινητήρα) με αργούς και σταθερούς ρυθμούς.

Οι νέοι 1.6 λίτρων τούρμπο κινητήρες, θα πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστο 4.000 km, με ανώτατο όριο φρέσκων μονάδων τις 5. Όμως με την αύξηση των grand prix από 20, που ήταν το μέγιστο, σε 22, ίσως να έχουμε αλλαγές στον συγκεκριμένο κανονισμό, που θα επιτρέπουν στις ομάδες την χρήση και έκτης καινούριας μονάδας μέσα στη σεζόν.

[Πηγή: Autosport/Photo Copyrights: LAT]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr