O Webber ξαφνιάστηκε από την αλλαγή στρατηγικής της Red Bull

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of Japan - Practice

Ο Mark Webber αν και κατέκτησε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί στον σημερινό αγώνα και τερμάτισε 2ος πίσω από τον teammate του Sebastian Vettel.

Η Red Bull εφάρμοσε διαφορετική στρατηγική στον Mark Webber, βάζοντάς τον μέσα στα pit 3 φορές, εν αντιθέση με τον Vettel που έκανε 2. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα για τον Αυστραλό δεν ήταν και το καλύτερο, παρά τη μεσαία γόμα που είχε τοποθετηθεί στο μονοθέσιο του, αφού δεν κατάφερε να περάσει γρήγορα τον Romain Grosjean με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και να μην καταφέρει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη 2η θέση.

Όμως σε δηλώσεις του ο Αυστραλός φαίνεται να μην περίμενε την αλλαγή της στρατηγικής της ομάδας του και δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ήμασταν πίσω μετά το καλό ξεκίνημα του Romain. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω τη νίκη. Ο Sebastian ήταν σε διαφορετική στρατηγική από μένα και στο τέλος όλα πήγαν αρκετά καλά. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια ήταν η σωστή στρατηγική, καθώς προσπαθούσαμε να καλύψουμε τον Romain, όμως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα και στο τέλος ήρθε ένα καλό αποτέλεσμα.

Παρά τις δηλώσεις αυτές, ήταν σαφές ότι ο Webber παρέμενε προβληματισμένος από την απόφαση να αλλάξει στρατηγική στα μέσα του αγώνα, ακόμα όμως και αυτός παραδέχεται ότι έφθειρε τα ελαστικά του περισσότερο από ότι ο teammate του .

Ο Webber συνεχίζει τις δηλώσεις του αναφέροντας:

Προσπαθούσα να νικήσω τον Romain με στρατηγική 2 pit stop, ξαφνικά αποφασίσαμε να κάνουμε 3. Έμεινα έκπληκτος, ρώτησα ποιό ήταν το πιο σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε γιατί θεωρώ ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στο γύρο που στοχεύαμε. Φυσικά, ο Seb είχε δύο ή τρεις γύρους επιπλέον, τέσσερις γύρους ίσως , όμως κατά την άποψη μου ο γύρος που είχαμε βάλει στόχο θα μπορούσε να μας φτάσει σε δύο pit stop, αυτό νομίζω ότι ήταν εφικτό . Οι τρεις γύροι δεν ήταν ανεπίτευκτοι, ήταν όμως λίγο ριψοκίνδυνοι. Στο τέλος, ο Seb έκανε έναν καλό αγώνα και η στρατηγική που είχε αναπτύξει ήταν τέλεια….

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...