Ανάκληση 319 Kia Sportage και Magentis για αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων

Σχετικά άρθρα

kia-sportage-2011-live-at-geneva-2010-13

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε πως η ελληνική αντιπροσωπεία της Kia εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης 318 Sportage, τύπος SLe με ημερομηνία παραγωγής από 12 Μαρτίου 2010 έως και 19 Σεπτεμβρίου 2011 και 1 Magentis με ημερομηνία παραγωγής από 23 Μαΐου 2007 έως και 26 Απριλίου 2010.

Στα οχήματα αυτά ο διακόπτης φώτων φρένων ενδέχεται να μην λειτουργεί σωστά. Ως αποτέλεσμα, τα φώτα φρένων ενδέχεται είτε να μην ανάβουν, κατά το πάτημα του πεντάλ φρένων, είτε να παραμένουν αναμμένα, ακόμα και μετά την απελευθέρωση του πεντάλ φρένων.

Ανάλογα με το εξοπλισμό του αυτοκινήτου και εξαιτίας του παραπάνω συμπτώματος δύναται να επηρεάζεται η λειτουργία των παρακάτω συστημάτων:

α) σε αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό σύστημα σταθεροποίησης ταχύτητας (cruise control) αυτό να δυσλειτουργεί,

β) σε αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να μην απεμπλέκεται ο επιλογέας από την θέση Ρ (parking) και

γ) σε αυτοκίνητα με σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας (ESC), αυτό να τίθεται εκτός λειτουργίας και να ανάβει η λυχνία «ESC OFF».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων ΚΙΑ σε όλη τη Ελλάδα, για να γίνει αντικατάσταση του διακόπτη φώτων φρένων, με νέο βελτιωμένο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΑΟΥΤΟΝΤΗΛ Π. & Ρ. ΔΑΒΑΡΗ Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210 5507215.

[Πηγή: Γενική Γραμματεία Καταναλωτή]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Η Jeep ανακαλεί 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer

Η Jeep ανακοίνωσε πως ανακαλεί παγκοσμίως 105.106 Wagoneer και Grand Wagoneer που κατασκευάστηκαν μεταξύ 24 Φεβρουαρίου 2021 και 11 Σεπτεμβρίου 2023. Αιτία της ανάκλησης είναι...
Autoblog.gr