Έντονες φήμες: Η McLaren θ’ αντικαταστήσει τον Perez με τον Magnussen για το 2014

Σχετικά άρθρα

Kevin Magnussen

Η McLaren είναι μία από τις ομάδες που δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα το οδηγικό τους δίδυμο για τη νέα σεζόν. Ο Jenson Button έχει συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα και θα είναι σίγουρα ένας από τους οδηγούς για το 2014, αλλά ο δεύτερος οδηγός τής βρετανικής ομάδας δεν είναι σίγουρος, παρόλο που ο Martin Whitmarsh άφησε να εννοηθεί πριν από λίγες μέρες ότι ο Sergio Perez θα συνεχίσει να βρίσκεται στο Woking.

Μίλησε με πολύ καλά λόγια για το δίδυμο του και είπε ότι θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση οδηγού, κάτι που μας έδωσε την εντύπωση ότι ο Perez θα είναι ξανά team-mate τού Button. Τα πράγματα, όμως, μπορεί να είναι διαφορετικά, και οι φήμες που κάνουν λόγο γι’ αντικατάσταση του Μεξικανού από τον Kevin Magnussen είναι όλο και πιο έντονες.

Οι τελευταίες φήμες έρχονται από το έγκυρο AutoSport, που ισχυρίζεται ότι ο Πρωταθλητής στη Formula Renault 3.5 έχει κλείσει από τη McLaren για το 2014, αν και δεν έχει υπογραφεί ακόμα κάποιο συμβόλαιο, και φυσικά δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από το Woking. Ο Martin Whitmarsh, Πρόεδρος της McLaren Racing, επιβεβαίωσε πως έχουν στο μυαλό τους αρκετούς οδηγούς, ένας εκ των οποίων είναι και ο Perez, και τόνισε πως ακόμα δεν έχουν υπογράψει κάτι.

Σκεφτόμαστε πολλούς οδηγούς. Όταν ολοκληρώσουμε αυτές τις σκέψεις, θα κάνουμε ανακοίνωση. Νομίζω ότι ο Perez έχει κάνει καλή δουλειά και μιλάμε ακόμα μαζί του. Ξέρω ότι υπάρχουν όλες αυτές οι φήμες που έχω διαβάσει στα ΜΜΕ, αλλά δεν έχουμε ανακοινώσει τους οδηγούς μας και δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαια -στον πληθυντικό αριθμό- με τους οδηγούς, έτσι μιλάμε ακόμα γι’ αυτό. Οι συνομιλίες είναι πολύ καλές και από τις δύο πλευρές και νομίζω ότι καλύτερα που γίνονται ιδιωτικά και όχι δημόσια. Θα δούμε στο μέλλον.

Δεν έχουμε δώσει στους οδηγούς μας ένα καλό μονοθέσιο φέτος, έτσι σ’ αυτή την κατάσταση, ο Sergio είναι ένας εξαιρετικό μέλος τής ομάδας. Έχει συνεισφέρει πολύ κι έχει κάνει μερικούς καλούς αγώνες. Νομίζω ότι έχει κάνει αρκετά καλή δουλειά όλη τη σεζόν. Το Abu Dhabi ήταν δύσκολο, δεν ήταν ακριβώς αυτό που θέλαμε, αλλά ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, και αυτό συμβαίνουν.

Σε τόσο μεγάλες αλλαγές κανονισμών, η ομάδα περιμένει τη βοήθεια και των οδηγών της, οι οποίοι θα πρέπει να δίνουν με όσο το δυνατόν πιο κατανοητά και αναλυτικά να καταλάβουν οι τεχνικοί που υστερεί το μονοθέσιο, για να μπορέσουν να το βελτιώσουν όσο πιο καλά και γρήγορα γίνεται. Ο Βρετανός λέει πως θα βρουν τους δύο καλύτερους οδηγούς για να βοηθήσουν στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για ν’ ανέβει ξανά στην κορυφή.

Σίγουρα, σε μια εποχή που έχουμε αλλαγές, πρέπει να έχεις λαμπρούς οδηγούς, και ο Sergio είναι ένα έξυπνο παιδί. Νομίζω ότι είναι κακός οδηγός για όλους, και φυσικά για ‘μάς. Ξεκάθαρα τα μηχανικά μέρη θα είναι πιο περίπλοκα και με περισσότερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις για το πώς μπορείς ν’ αναπτύξεις ενέργεια και πώς μπορεί ν’ αποθηκεύσεις ενέργεια γύρω από το αυτοκίνητο. Νομίζω ότι είναι αρκετά περίπλοκο και ότι χρειαζόμαστε έναν έξυπνο οδηγό, και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, νομίζω ότι έχουμε δύο έξυπνους οδηγούς και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί και τη νέα σεζόν.

Προφανώς, ο Whitmarsh δε μιλάει ξεκάθαρα. Εξυψώνει τον Perez, λέγοντας ότι είναι καλός κι έξυπνος, τονίζοντας πως και οι δύο οδηγοί που έχουν είναι έξυπνοι, ότι αυτό θα συμβεί και το 2014, αλλά δίχως να σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο δίδυμο! Από την άλλη, οι φήμες για τον Magnussen είναι πολλές, και το AutoSport είναι έγκυρο και δε γράφει για να “γράψει”, ενώ ποτέ δε γράφει τυχαία. Προσωπικά, νομίζω ότι, σε μια τόσο μεγάλη αλλαγή, θέλεις δύο οδηγούς που να μην είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, όμως μπορεί η McLaren να πιστεύει στις ικανότητες του Magnussen, αλλά και στους μηχανικούς της, για να μην χρειαστεί τόσο μεγάλη βοήθεια από τους οδηγούς για την MP4-29.

Αναμένονται σύντομα εξελίξεις και φυσικά θα υπάρξει άμεση ενημέρωση μόλις υπάρξει κάτι νεότερο.

[Πηγές: AutoSport, ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα