Έκθεση Τόκιο 2013: Mercedes S65 AMG, SLS AMG Final Edition και S-Class Concept Coupe

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz in Tokyo Motor Show 2013 (5)

Το περίπτερο της Mercedes-Benz στο Τόκιο κοσμείται από την S65 AMG, την SLS AMG Final Edition και την S-Class Concept Coupe που είδαμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Mercedes SLS AMG Final Edition θα βγει σε 350 μονάδες σε παραγωγή (διαθέσιμη σε Coupé και Roadster) και μηχανικά ο V8 6,3-λίτρων κινητήρας της παράγει 591 άλογα στις 6.800 σ.α.λ με 650 Nm ροπής στης 4.750 σ.α.λ. Διαθέτει carbon μπροστά splitter, carbon καπό, μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου 19″ μπροστά και 20″ πίσω με ελαστικά Dunlop Sport Maxx Race Cup διαστάσεων 265/35 μπροστά και 295/30 πίσω, κόκκινες δαγκάνες φρένων, νέο μπροστά προφυλακτήρα, ελαφρώς αλλαγμένη μάσκα, σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, μεγάλη carbon αεροτομή και διαχύτη.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7-τάχυτο AMG SPEEDSHIFT DCT διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο με 4 προγράμματα λειτουργίας και σύστημα εκκίνησης. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,7 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 11,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 320 χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό του συναντάμε μια ειδική πλακέτα με τον αύξων αριθμό, δερμάτινες επενδύσεις με ασημί ραφές, ασημί ζώνες, μαύρη οροφή, ταμπλό επενδυμένο με Alcantara, καθώς επίσης carbon και μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν carbon καθρέπτες, carbon καπάκι κινητήρα, επιπλέον carbon διακοσμητικά στο εσωτερικό, carbon-κεραμικά φρένα, AMG Performance Media καθώς και το ηχοσύστημα Bang & Olufsen BeoSound AMG.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2014 και στη Γερμανία η SLS AMG GT Coupé FINAL EDITION ξεκινά από τις €225.505 και η SLS AMG GT Roadster FINAL EDITION από τις €233.835.

Mercedes-Benz in Tokyo Motor Show 2013 (3)

Σε ότι αφορά την S65 AMG. Φορά γρίλια και μπροστά προφυλακτήρα με περισσότερο χρώμιο, νέες πολυάκτινες ζάντες και φυσικά τα λογότυπα “V12 Biturbo”. Κάτω από το καπό της συναντάμε τον V12 6,0-λίτρων biturbo κινητήρα απόδοσης 630 ίππων στις 4.800-5.400 σ.α.λ με 1.000 Nm ροπής μεταξύ 2.300-4.300 σ.α.λ. Συνδυάζεται με το 7-τάχυτο AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC αυτόματο κιβώτιο με σύστημα Start/Stop που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Έχει μέση κατανάλωση κοντά 11,9 λίτρα/100 χλμ και εκπέμπει 279 γρ/χλμ CO2.

Η S65 AMG εξοπλίζεται με το σύστημα Road Surface Scan το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα, τοποθετημένη στο παρμπρίζ, η οποία σκανάρει τον δρόμο και αλλάζει τις ρυθμίσεις της ανάρτησης αυτόματα, είτε μεμονωμένα είτε σε όλους τους τροχούς, μέσα σε κλάσματα δευτερόλεπτων. Φορά ζάντες 20″ με ελαστικά 225/40 μπροστά και 285/35 πίσω. Στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε και κεραμικά φρένα με δίσκους 420 mm, τα οποία ζυγίζουν 20% λιγότερο.

Το καπάκι του κινητήρα είναι κατασκευασμένο από carbon, με την μπαταρία λιθίου να εξοικονομεί 20 κιλά από το βάρος. Στο εσωτερικό συναντάμε δερμάτινες Nappa επενδύσεις (Exclusive nappa και σπορ καθίσματα στον πρόσθετο εξοπλισμό). Στον βασικό της εξοπλισμό της συναντάμε επίσης τα AIR-BALANCE package, AMG full-pile footmats, AMG sports pedals of brushed stainless steel with rubber studs, Ambient lighting, ATTENTION ASSIST, Burmester® high-end 3D surround sound system, Chauffeur package, Exclusive package, COMAND Online, Driving Assistance package Plus, KEYLESS-GO package, Convenience τηλέφωνο, 10 ηχεία με Frontbass, LED Intelligent Light System, MAGIC VISION CONTROL, Media Interface, Metallic paintwork, Panoramic sliding sunroof, Parking package, PRE-SAFE® PLUS, Tyre pressure loss warning system, Electrically adjustable rear seats, Seat Comfort package incl. ENERGIZING massage function, SPLITVIEW, Sun Protection package και Exclusive trim package.

Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στη Γερμανία από τον Μάρτιο του 2014 με αρχική τιμή €232.050.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...

Η Cadillac teasάρει το Opulent Velocity Concept

Η Cadillac έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video του Opulent Velocity Concept, ενός νέου πρωτότυπο με το οποίο θα γιορτάσει τα 20στα γενέθλια των...
Autoblog.gr