Τουρμπάτη η επόμενη Ferrari California

Σχετικά άρθρα

Ferrari California

Η είδηση πως η Ferrari θα τοποθετήσει turbo κινητήρα στην επόμενη γενιά της California (η οποία θα ονομαστεί διαφορετικά) υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έχουμε δει και spy video με μουλάρια του αυτοκινήτου, τα οποία φορούν τον συγκεκριμένο κινητήρα να γυρνάνε στο Fiorano.

Η Ferrari, μέσω του CEO της, Amedeo Felisa, υπόσχεται πως το νέο entry-level μοντέλο της, το οποίο θα γίνει το πρώτο μοντέλο της μετά την F40 που θα ξαναφορέσει turbo κινητήρα, θα διαθέτει ελάχιστο turbo lag και άμεση απόκριση στο γκάζι. Οι φήμες αναφέρουν πως ο κινητήρας είναι ο ίδιος που φορά η Maserati Quattroporte, ένας V8 3,8-λίτρων, που στη περίπτωση της αποδίδει 530 ίππους στις 6.500 σ.α.λ με 649 Nm ροπής (710 Nm στην λειτουργία overboost) στις 2.000 σ.α.λ. Η νέα γενιά της California πιθανότατα να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον επόμενο Μάρτιο, με τις πωλήσεις να ακολουθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Θα διαθέτει νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας καθώς και το σύστημα Side Slip Angle Control το οποίο τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην 458 Speciale.

Στις σχετικές ειδήσεις o Felisa δηλώνει πως η Ferrari θα παραμείνει πιστή στους V12 κινητήρες, τους οποίους θα τους τοποθετεί στα κορυφαία της μοντέλα (βλέπε F12berlineta, LaFerrari, FF).

[Πηγή: Top Gear]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...