Η Honda φοβάται το 2014

Σχετικά άρθρα

mclaren-honda

Μόλις λίγους μήνες απέχουμε μέχρι τα μονοθέσια να τρέξουν τον πρώτο τους αγώνα με τους νέους turbo V6 κινητήρες, 1.6 λίτρων. Στα εργαστήρια των κατασκευαστών (Mercedes, Ferrari, Renault) οι μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για να παρουσιάσουν όσο πιο δυνατούς, πιο οικονομικούς και πιο αξιόπιστους κινητήρες, γνωρίζοντας, όμως, ότι υπάρχει μεγάλος χώρος για βελτίωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στη σεζόν και θα σταματήσει εκεί.

Η Honda θα πρέπει να κάνει υπομονή ενός έτους για να ξεκινήσει και πρακτικά η συνεργασία της με τη McLaren, και θα είναι αναγκασμένη να βλέπει τους μηχανικούς των άλλων εταιρειών να βελτιώνουν τους δικούς τους κινητήρες αφού αυτοί θα γράψουν δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στη σεζόν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας, Yasuhisa Arai, παραδέχεται ότι οι ανταγωνιστές τους θα μπορούν μαθαίνουν από τα προβλήματα που θα εμφανίζονται στους κινητήρες τους και θα μπορέσουν να τα διορθώσουν εν όψει 2015, όταν αυτοί δε θα μπορέσουν να κάνουν τόσα χιλιόμετρα σε πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες.

Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα του 2014 έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Πολλά θα συμβούν κατά τη διάρκεια της σεζόν, κι εμείς είμαστε στη χειρότερη θέση για να δούμε τι θα γίνει. Και όσο θα τα βλέπουμε, δε θα είμαστε στην πίστα.

Οι άλλες ομάδες μπορούν βελτιώνονται στα προβλήματα που έχουν όσο περνούν οι αγώνες. Το πώς θα το κάνουν αυτό, είναι μυστήριο για ‘μάς, και οι μηχανικοί μας πρέπει να βασίζονται στη φαντασία τους.

Η πιο επιτυχημένη σεζόν μιας ομάδας στη Formula 1 είναι το 1988, όταν η τότε McLaren-Honda είχε καταφέρει να πάρει 15 νίκες στους 16 αγώνες, έχοντας για οδηγούς τους Ayrton Senna και τον Alain Prost. Ο Arai πιστεύει ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών θα είναι εξαιρετική, όπως ήταν και στις παλιές ένδοξες ημέρες.

Είχαμε μια σπουδαία ιστορία μαζί, με 15 νίκες σε 16 αγώνες το 1988. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ο αμοιβαίος σεβασμός που έχουμε ο ένας για τον άλλον, για τη δουλειά μας. Επίσης, έχουμε την ίδια νοοτροπία ή το αίσθημα, όταν θέλουμε τη νίκη, και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

[Πηγή: ESPN F1]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...