Renault: Ένας επιπλέον τεχνικός στις ομάδες με τους κινητήρες μας από το 2014

Σχετικά άρθρα

Renault Energy F1-2014

Το 2014 αναμένεται να είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν για όλες τις ομάδες τής Formula 1, ιδιαίτερες για τις Mercedes, Ferrari και Renault, οι οποίες έχουν αναλάβει τον δύσκολο ρόλο του κατασκευαστή των νέων κινητήρων. Εκτός από την δύναμη, η αξιοπιστία και η κατανάλωση καυσίμου θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο. Όλες οι ομάδες θα έχουν στενή συνεργασία με τους τεχνικούς από τους κατασκευαστές κινητήρων, ακόμα πιο στενή απ’ ό,τι μέχρι τώρα.

Ο επί κεφαλής εργασιών πίστας τής Renault, Remi Taffin, λέει πως θα η γαλλική εταιρεία θα διαθέσει έναν επιπλέον τεχνικό σε κάθε ομάδα που θα έχει τον κινητήρα της το 2014, δηλαδή τις Red Bull, Lotus, Toro Rosso και Caterham.

Οι νέοι κινητήρες είναι πιο περίπλοκοι, διότι υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να γίνουν από τα μηχανικά μέρη. Το σχέδιό μας είναι να δώσουμε τις ομάδες έναν επιπλέον άτομο σε σχέση με φέτος. Αυτό θα γίνει απλά λόγω της πολυπλοκότητας στα μηχανικά μέρη.

Η Renault είναι μια εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στους κινητήρες, ατμοσφαιρικούς και turbo, αλλά μ’ έναν τόσο νέο κινητήρα, όλες οι ομάδες θα πάρουν πολλά δεδομένα και θα μάθουν πολλά ήδη από τις χειμερινές δοκιμές που ξεκινούν στις 28 Ιανουαρίου.

Υπάρχει μια πρόκληση. Προφανώς, οι μηχανικοί μας έχουν μεγάλη εμπειρία στους αγωνιστικούς κινητήρες, αλλά πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε ξανά με τους turbo αγωνιστικούς κινητήρες, καθώς έχουμε πολύ καιρό να δουλέψουμε με turbo κινητήρες, ενώ οι ατμοσφαιρικοί είναι τόσο διαφορετικοί. Φυσικά, όλοι μας τα έχουμε μάθει αυτά όταν ήμασταν στο σχολείο, αλλά θα μάθουμε πολλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

[Πηγή: Apex]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα