Πλεονέκτημα ο Raikkonen, λέει ο Alonso

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRALIA F1/2013

Έχουμε εξηγήσει γιατί η Ferrari μπορεί να γίνει και πρακτικά μια κορυφαία ομάδα το 2014, κι ένας από τους λόγους ήταν η προσθήκη τού Kimi Raikkonen, ο οποίος θα ωφελήσει άμεσα κι έμμεσα στην ομάδα τού Maranello. Εν συντομία, άμεσα ο Raikkonen θα προσφέρει περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι ο Massa· έμμεσα, όλοι στο Maranello έχουν καταλάβει ότι η ομάδα τους θέλει πραγματικά ν’ ανέβει στην κορυφή το 2014, έτσι ξέρουν ότι πρέπει να δουλέψουν ακόμα περισσότερο.

Ο Fernando Alonso θα έχει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην καριέρα του το 2014, καθώς ο “Iceman” έχει δείξει πολλές φορές ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά φυσικά και ο Ισπανός είναι ένας κορυφαίος οδηγός. Ο “El Nano” λέει πως ο Φινλανδός θα είναι ένα πλεονέκτημα για τη Scuderia το 2014, αλλά παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει καλά τον νέο του team-mate.

Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με τον νέο team-mate μου: διαβάζεται πράγματα που έχω πει, που στην πραγματικότητα δεν τα έχω πει. Νομίζω ότι μπορεί ν’ αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ομάδα το 2014.

Ο Kimi κι εγώ έχουμε 12 χρόνια εμπειρίας, και μπορούμε να βοηθήσουμε στη βελτίωση του μονοθεσίου. Δεν μπορώ να εκφράσω τη γνώμη μου για τον Kimi, γιατί δεν τον ξέρω. Υπάρχουν άλλοι που μπορούν να πουν τη γνώμη τους για κάποιους που δεν τους γνωρίζουν, αλλά εγώ δεν μπορώ. Και, μη έχοντας μοιραστεί την ίδια ομάδα μ’ αυτόν ή δεν έχω περάσει μαζί του περισσότερα από 10 λεπτά, δεν μπορώ να πω πώς είναι.

Με τον Felipe ήμουν μαζί 4 χρόνια και ήταν ένας καλός άνθρωπος, και δουλέψαμε για τη Ferrari μαζί μ’ έναν αποτελεσματικό κι επαγγελματικό τρόπο. Νομίζω ότι θα είναι το ίδιο και με τον Kimi, αλλά είναι δύσκολο να πω τώρα τη γνώμη μου. Είναι σημαντικό να δουλέψουμε μαζί για το μονοθέσιο, όπως κι αν είναι, για να περάσει πρώτο τη γραμμή τού τερματισμού.

Ο Ισπανός παραδέχεται ότι το 2013 δεν ήταν μια καλή χρονιά για τη Ferrari, ωστόσο τονίζει ότι οι Ιταλοί είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα.

Φέτος, είχαμε μια καταστροφική χρονιά, σύμφωνα με κάποιους. Νομίζω ότι ο λόγος για να είναι πιο αισιόδοξοι τη νέα σεζόν είναι γιατί είμαι στη Ferrari, και είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει εξαιρετικά πράγματα.

[Πηγή: AutoSport | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...