Lopez: Το 80% των ομάδων έχει τα ίδια οικονομικά προβλήματα με τη Lotus

Σχετικά άρθρα

Gerard Lopez

Το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Lotus, όσον αφορά την απόδοση και την ανταγωνιστικότητα της E21. Η βρετανική ομάδα ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 4η θέση τής βαθμολογίας, 39 βαθμούς πίσω από την τρίτη Ferrari, και θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα ψηλότερα αν ο Kimi Raikkonen συμμετείχε στα δύο τελευταία Grands Prix, αλλά και αν έδειχνε περισσότερο ενδιαφέρον στους τελευταίους αγώνες.

Τα πράγματα, όμως, είναι διαφορετικά όταν πρόκειται για τα οικονομικά, εκεί που η Lotus είχε κι έχει πολλά προβλήματα, έχοντας παραδεχτεί ότι ακόμα χρωστά χρήματα στον Raikkonen, καθώς τα χρήματα από τη συμφωνία με την Quantum για την εξαγορά τού 35% των μετοχών δεν έχουν μπει στα ταμεία τής ομάδας, κάτι που την ανάγκασε να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασία με τον Pastor Maldonado για το 2014, προκειμένου να εξασφαλίσει τα περίπου €40.000.000 σαν χορηγία από την PDVSA.

Ο Gerard Lopez, ιδιοκτήτης τής Genii Capical, οι οποία κατέχει το 100% τής Lotus, υποστηρίζει δεν είναι μόνο η ομάδα του που έχει πολλά προβλήματα, μιας και το 80% βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, όπως λέει.

Για το 80% των ομάδων, η οικονομική κατάσταση των ομάδων δεν είναι καλύτερη από τη δική μας. Αν οι μισές από αυτές έλεγαν ότι φεύγουν από τη Formula 1, θα είχαμε κατάρρευση του πρωταθλήματος.

Μπορώ να πάω στους επενδυτές και να πω: “Θέλω να πουλήσω εκατομμύρια αυτοκίνητα που λειτουργούν με ανανεώσιμη ενέργεια ή με υβριδική τεχνολογία”, και θα μου έλεγαν “Wow! Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε!”. Αλλά, αν πω ότι θέλω τα χρήματα για τη Formula 1, δε θα έχω την ίδια απάντηση.

[Πηγή: GMM]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...