Εργάτες σε εργοστάσιο της Goodyear στη Γαλλία αιχμαλωτίζουν στελέχη. Τους ελευθερώνουν έπειτα από πιέσεις της αστυνομίας

Σχετικά άρθρα

main

Το εργοστάσιο της Goodyear στο Amiens της Γαλλίας λέγεται πως θα κλείσει, αφήνοντας άνεργους τους εργαζόμενους εκεί. Η λύση που φαίνεται να υιοθέτησαν κάποιοι όμως ίσως να είναι λίγο ακραία. Όταν τα δύο στελέχη του εργοστασίου, ο Production Manager, Michel Dheilly και ο Υπεύθυνος Ανθρωπίνου Δυναμικού, Bernard Glesser πήγαν στο εργοστάσιο για να συναντηθούν με τους εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, εμφανίστηκαν κάποια άτομα και μπλόκαραν την πόρτα της αίθουσας στην οποία βρίσκονταν με ένα ελαστικό τρακτέρ (φωτό).

Τα άτομα αυτά (εργαζόμενοι του εργοστασίου) ζητούσαν συνέχιση των συνομιλιών για εθελούσια έξοδο και αναζήτηση αγοραστή για το εργοστάσιο. Φυσικά, έπειτα από πιέσεις τις αστυνομίας και με δεδομένο πως τα άτομα αυτά δεν είναι εγκληματίες αλλά μάλλον απεγνωσμένοι εργαζόμενοι, τα στελέχη αφέθηκαν ελεύθερα μετά από 2 ημέρες «αιχμαλωσίας». Να αναφέρουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό συμβαίνει σε γαλλικό εργοστάσιο με στελέχη της Caterpillar, της Sony και της 3M να έχουν παρόμοιες εμπειρίες το 2009.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Goodyear είχε απασχολήσει και πέρυσι τον τύπο όταν ένας Αμερικανός επιχειρηματίας ονόματι Maurice Taylor, ερωτώμενος από τον Γάλλο Υπουργό για την Βιομηχανική Ανάκαμψη αν ήθελε να αγοράσει το εργοστάσιο απάντησε:

Νομίζετε ότι είμαστε ηλίθιοι; Έχω επισκεφθεί το εργοστάσιο αρκετές φορές. Οι Γάλλοι εργάτες πληρώνονται υψηλούς μισθούς αλλά δουλεύουν μόνο τρεις ώρες. Έχουν μία ώρα για το γεύμα τους, μιλούν για τρεις ώρες και δουλεύουν τρεις ώρες. Μπορείτε να κρατήσετε τους αποκαλούμενους «εργάτες» σας.

Όταν το ίδιο άτομο ρωτήθηκε για αυτό το περιστατικό, απάντησε στον ίδιο τόνο:

Παίρνουν ομήρους. Στην Αμερική αυτό είναι απαγωγή. Αν το έκαναν αυτό στην Αμερική θα πήγαιναν φυλακή. Γιατί δεν πάνε να ληστέψουν μερικές Γαλλικές τράπεζες για να αγοράσουν την Goodyear. Είναι τρελοί. Ελάτε τώρα, ας σοβαρευτούμε.

Παρά το ότι οι δύο «όμηροι» ελευθερώθηκαν, ο αρχηγός του σωματείου που εκπροσωπεί τους εργάτες, Mickael Wamen, είπε: «Αυτό είναι μόνο η αρχή».

[Πηγή: The Guardian, BusinessWeek]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...