Η νέα BMW Z4 θα ονομάζεται Z3, θα εξελιχθεί μαζί με την Toyota και θα εστιάσει στη μείωση βάρους

Σχετικά άρθρα

3/4Front_lichteran_ 005

Νέες πληροφορίες/φήμες έκαναν την εμφάνισή τους για την νέα BMW Z4.

Πρώτα απ’ όλα, δεν θα ονομάζεται Z4 αλλά Z3. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή δεν έχει γίνει σαφής και ως εκ τούτου μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αλλά αν με ρωτάς, πιστεύω πως αν το κάνει, θα το κάνει αφενός για να επαναφέρει ένα πετυχημένο όνομα και αφετέρου για να υποδηλώσει κάτι μικρότερο…

Κάτι που όμορφα με φέρνει στο επόμενο θέμα. Στη νέα Z3 ή όπως αλλιώς θα λέγεται, θα γίνεται εκτενής χρήση τεχνολογιών που έχουν ως στόχο τη μείωση του βάρους. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρακονημάτινη «μπανιέρα», εξαρτήματα της ανάρτησης κατασκευασμένα από CFRP και carbon  καπό και πορτ-μπαγκάζ. Η ισχύς θα παρέχεται από τετρακύλινδρους και εξακύλινδρους κινητήρες  οι οποίοι θα βρίσκονται στο εμπρός μέρος, με την κίνηση να μεταδίδεται φυσικά στους πίσω τροχούς.

Τέλος, το αυτοκίνητο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Toyota. Στην αρχή, η BMW θα το πουλάει ως roadster (με υφασμάτινη οροφή για μείωση του βάρους) ενώ η Toyota ως coupe. Αργότερα, οι δύο εταιρίες θα προσφέρουν και τα δύο αμαξώματα. Τα μοντέλα θα έχουν διαφορετικό design (αυτό της BMW θα αντλεί έμπνευση από το Vision ConnectedDrive concept), διαφορετικό χαρακτήρα και διαφορετικό στήσιμο ενώ ενδιαφέρον έχει πως παρά την τεχνολογία που θα κουβαλάνε, θα στοχεύουν σε μία μέση τιμή, περίπου ίδια με αυτήν της τωρινής Z4 και πιθανώς χαμηλότερη ακόμα και από αυτήν της Alfa Romeo 4C.

Να είσαι σίγουρος πως αυτό το σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια μέχρι να δούμε κάτι χειροπιαστό οπότε μείνει συντονισμένος για τις εξελίξεις.

[Πηγή: F30post.com]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...