Αύξηση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων κατά 2% προβλέπουν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές για το 2014

Σχετικά άρθρα

Spanish Vehicle Exports As Euro Area Returns to Recession

Η European Automobile Manufacturers’ Association (ή Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου εις το ελληνικότερο) προβλέπει πως η αγορά αυτοκινήτου θα μεγαλώσει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες το 2014. Η λογική πίσω από αυτή την πρόβλεψη είναι εξαιρετικά απλή: Πιάσαμε πάτο οπότε μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε.

Η νότα αισιοδοξίας που προσφέρουν όμως οι κατασκευαστές, ακολουθείται από την αναμενόμενη προσγείωση στην πραγματικότητα: Δεν προβλέπεται επιστροφή στα προ-κρίσης επίπεδα για το προσεχές μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ACEA, Philippe Varin είπε πως οι παραδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση (εκτός Ισλανδίας, Νορβηγίας και Ελβετίας) μάλλον θα αυξηθούν το 2014 σε ελάχιστα περισσότερα από 12 εκατομμύρια οχήματα από τα 11.8 εκατομμύρια που έγιναν το 2013. Από την άλλη, οι πωλήσεις για το 2013 ήταν στα 12.3 εκατομμύρια οχήματα (-1.8% σε σύγκριση με το 2012) και ήταν η χαμηλότερες από το 1995. Κακά τα ψέματα, αν δεν υπάρξει ανάκαμψη στην Γαλλία, την Ισπανία και την Γαλλία, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούνε.

Ο Varin είπε πως τα εργοστάσια στην Ευρώπη λειτουργούν κατά μέσο όρο στο 75% της μέγιστης δυνατότητας τους και για να βελτιωθεί αυτό το νούμερο, οι αρχές σε κάθε περιοχή πρέπει να προσπαθήσουν να βοηθήσουν την ανάκαμψη της παραγωγής. Πώς; “Ευέλικτη” εργασία είναι η φράση κλειδί.

[Πηγή: Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...