Ο Elon Musk επιβεβαιώνει το τετρακίνητο Model S και όχι μόνο…

Σχετικά άρθρα

how-elon-musk-is-revolutionizing-two-major-industries-at-the-same-time

Ο Elon Musk βρέθηκε στο Amsterdam όπου η Tesla Motors διατηρεί έχει τα κεντρικά της γραφεία και κατά τη διάρκεια μίας σύσκεψης, αποκάλυψε/επιβεβαίωσε μερικά πράγματα.

Το πρώτο πράγμα που επιβεβαίωσε ο Αμερικάνος επιχειρηματίας είναι πως η τετρακίνητη έκδοση του δημοφιλέστατου Model S θα λανσαριστεί είτε μέσα στο 2014 είτε (το αργότερο) στις αρχές του 2015. Η φήμη αυτή κυκλοφορούσε από το καλοκαίρι του 2013 και για να είμαστε ειλικρινής έχει νόημα αφού η Tesla ετοιμάζει ήδη το Model X. Ο Musk όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον και καλό νέο είναι ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι ιδιοκτήτες του Model S θα μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό του αυτοκινήτου τους στην Version 6.0. Αυτό θα τους επιτρέψει να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη ρύθμιση της ανάρτησης, να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα κίνησης καθώς και άλλα μικρο-πράγματα. Τα οφέλη αναβάθμισης του λογισμικού του αυτοκινήτου όπως κάνει κάποιος με το smartphone του είναι προφανή οπότε δεν έχει νόημα να επεκταθώ.

Αυτά όμως δεν είναι καν τα πιο σημαντικά νέα. Δύο δηλώσεις του Musk ξεχώρισαν για εμένα προσωπικά. Η μία είχε να κάνει με το ότι η εταιρία ήδη δουλεύει πάνω σε μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Οι μπαταρίες αυτές θα επεκτείνουν την αυτονομία του Model S, του μάλλον βαρύτερου Model X καθώς και του επερχόμενου entry-level μοντέλου της εταιρίας. Σε ένα ηλεκτρικό όχημα, η προσφερόμενη αυτονομία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Η άλλη όμως δήλωση πρέπει να έκανε κάποιους ανταγωνιστές να ανατριχιάσουν. Ο Musk μίλησε για τη νέα του πρόταση. Ένα υπερ-εργοστάσιο που όταν κατασκευαστεί, θα μειώσει το κόστος των μπαταριών 30-40%. Φυσικά δεν επεκτάθηκε ιδιαίτερα καθώς το project είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και δεν θέλει να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες αλλά η όλη ιδέα φαντάζει ιδιαίτερα υποσχόμενη.

[Πηγή: Tesla]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...