Στη Γενεύη το νέο Honda Civic Type R concept

Σχετικά άρθρα

[lightbox link=”https://www.autoblog.gr/wp-content/uploads/2014/02/Honda-Civic-Type-R-concept.jpg”]Honda Civic Type R concept[/lightbox]

Η Honda ανακοίνωσε πως το Civic Type-R Concept θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου και για να μας ανοίξει την όρεξη, έδωσε στη δημοσιότητα ένα design sketch.

Το πολυαναμενόμενο Civic Type-R είναι προγραμματισμένο για παραγωγή το 2015 και όπως περιμέναμε (και πρέπει) για sport έκδοση, είναι σημαντικά πιο επιθετικό από το standard μοντέλο. Το εντυπωσιακό και διόλου διακριτικό bodykit αποτελείται από φαρδύτερα φτερά, άφθονους αεραγωγούς, μία ευμεγέθη πίσω αεροτομή και διαχύτη. Το πακέτο ως είθισται, συμπληρώνουν οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και οι ζάντες ελαφρού κράματος.

Κάτω από το καπό του hot hatch θα βρίσκεται ο ολοκαίνουριος υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος, τετρακύλινδρος, Earth Dreams βενζινοκινητήρας που αποδίδει “τουλάχιστον 280 ίππους” και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η κίνηση θα μεταδίδεται φυσικά στον εμπρός άξονα ενώ το κορυφαίο Civic θα διαθέτει πιο άκαμπτο chassis και ως standard, την ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση που προσφέρεται ως extra στο Civic Tourer.

[Πηγή: Honda]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Παγκόσμια παρουσίαση του Honda Civic Type R Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014 

Το Honda Civic Type R Concept θα είναι ο πρωταγωνιστής της Honda στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2014, ενώ παγκόσμια παρουσίαση θα πραγματοποιήσει επίσης το Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) Concept, το κινητήριο σύνολο του νέου NSX και η αγωνιστική έκδοση του 2014 Civic World Touring Car Championship.

Αγωνιστική Έκδοση Δρόμου – Civic Type R Concept

Την παρουσία της Honda στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα σηματοδοτήσει η παγκόσμια πρεμιέρα του Civic Type R Concept, που δηλώνει τη στυλιστική και σχεδιαστική κατεύθυνση της πολυαναμενόμενης έκδοσης παραγωγής, η οποία θα παρουσιαστεί το 2015. Είναι ένα “αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο” όπως το αποκαλεί η ομάδα σχεδίασης, με τολμηρό και εκφραστικό στυλ που προδίδει τις ισχυρές επιδόσεις για τις οποίες φημίζεται το Type R.

Τεχνολογία Αιχμής – FCEV Concept

Υπογραμμίζοντας τον ηγετικό ρόλο της Honda στην εξέλιξη προηγμένης τεχνολογίας, το FCEV Concept κάνει την πρώτη του Ευρωπαϊκή εμφάνιση. Κομψό και αεροδυναμικό, το Concept “δείχνει” την πιθανή στυλιστική κατεύθυνση της επόμενης γενιάς του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου της Honda που θα παρουσιαστεί σε ΗΠΑ και Ιαπωνία το 2015, και θα ακολουθήσει η Ευρώπη.

Περαιτέρω εξέλιξη – Honda NSX

Ταυτόχρονα η Honda θα παρουσιάσει τη διάταξη του συστήματος κίνησης του νέου υπεραυτοκινήτου, NSX. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  τον V6 κινητήρα άμεσου ψεκασμού με διπλό τούρμπο (twin turbo) σε διαμήκη διάταξη δίπλα στο καινοτόμο, υβριδικό σύστημα της Honda Sport Hybrid SH-AWD® (Super Handling All Wheel Drive™) 3 ηλεκτροκινητήρων.

Αγωνιστικό Πνεύμα – Η νέα περιβολή του 2014 Civic WTCC

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τον τίτλο των κατασκευαστών στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, η Honda ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα φετινά χρώματα του 2014 Civic WTCC. Παράλληλα θα αναφερθεί στη μακροχρόνια ιστορία της στη Formula 1 αφενός με το RA271 που έτρεξε το 1964 κάνοντας το ντεμπούτο του στο Γερμανικό Grand Prix στο Nurburgring, αφετέρου με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα RA168E που κυριάρχησε τη σεζόν του 1988 καταρρίπτοντας τα προηγούμενα ρεκόρ.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...