Η χρήση αλουμινίου στο Ford F-150 μπορεί να προκαλέσει έλλειψη στην αγορά

Σχετικά άρθρα

Ford F-150

Μπορεί στον υπόλοιπο κόσμο οι αυτοκινητοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το αλουμίνιο στην κατασκευή οχημάτων, αλλά στην Αμερική μόλις το συνειδητοποίησαν ότι ένα ελαφρύ αμάξωμα είναι και πιο οικονομικό στη χρήση του και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Το Ford F-150, που πωλείται στις ΗΠΑ σαν ζεστό ψωμί, έχει αλουμινένιο αμάξωμα και παρόλο που η κατεργασία του κράματος αλουμινίου που χρησιμοποιεί δημιούργησε μερικά προβλήματα στη παραγωγή του, το τελικό προϊόν έχει αναγκάσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές αυτοκινήτων, να ψάχνουν για προμηθευτές αλουμινίου. Ο Tom Boney, διευθυντής του τμήματος αυτοκινητοβιομηχανιών Βορείου Αμερικής για την Novelis Inc, τον μεγαλύτερο προμηθευτή του κόσμου, όσον αφορά το αλουμίνιο για χρήση σε αυτοκίνητα, δήλωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με όλες τις εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων, της Βορείου Αμερικής.

Οι πελάτες μας θα κάνουν ανακοινώσεις, σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα επόμενα 6 χρόνια, που θα αλλάξουν την βιομηχανία αυτοκινήτου.

Η απλή ερώτηση είναι αν υπάρχει αρκετό αλουμίνιο στο κόσμο για να καλύψει αυτή τη ζήτηση. Η σύντομη απάντηση είναι όχι, καθώς η Ford έχει ήδη συμφωνήσει για το μεγαλύτερο μέρος του αλουμινίου αυτοκινήτων για το νέο F-150, το οποίο είναι στην κορυφή των πωλήσεων στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Η Novelis όμως και οι υπόλοιποι προμηθευτές αυξάνουν με γρήγορους ρυθμούς την παραγωγικότητά τους, για να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, θα χρειαστούν περίπου 30 μήνες για να καταφέρουν να φτάσουν σε στάδιο που να μπορούν να ικανοποιήσουν τη ζήτηση, όσο χρόνο περίπου θα χρειαστούν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να επανασχεδιάσουν τα οχήματά τους και να προμηθευτούν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ο ανταγωνιστής της Novelis, η εταιρία Alcoa Inc, κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία. Ο εκπρόσωπός της Kevin Lowery δήλωσε:

Είναι επενδύσεις που κάνουμε για να καλύψουμε την ζήτηση. Ήδη το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας είναι κλεισμένο. Το αλουμίνιο είναι το δεύτερο σε χρήση υλικό στην αυτοκινητοβιομηχανία και μέχρι το 2025, οι κατασκευαστές της Βορείου Αμερικής θα χρειάζονται το διπλάσιο από τώρα. Αυτή τη στιγμή οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν το 6% του επεξεργασμένου αλουμινίου που υπάρχει στον κόσμο. Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει το 25%.

Εμείς το είχαμε προβλέψει πάντως.

[Πηγή: Detroit News]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...