GP Αυστραλίας 2014: DRS και ελαστικά

Σχετικά άρθρα

Albert Park Circuit

Μ’ εξαιρετικό ενδιαφέρον περιμένουμε το Αυστραλιανό Grand Prix, το οποίο θα ξεκινήσει σε περίπου 16 ώρες από τώρα, στις 03:30 ώρα Ελλάδας. Αυτό δε συμβαίνει μόνο γιατί είναι το πρώτο Grand Prix τής χρονιάς, αλλά επειδή είναι το πρώτο Grand Prix τού 2014: οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στη Formula 1.

Φυσικά, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα ή ποιον οδηγό υποστηρίζει κάποιος, όλοι μας θέλουμε να δούμε πλούσιο θέαμα. Σε μια προσπάθεια να συμβεί αυτό, η FIA όρισε δύο ζώνες ενεργοποίησης του DRS, όμως μ’ ένα σημείο ανίχνευσης, το οποίο θα βρίσκεται λίγο πριν από τη στροφή 14. Η πρώτη ζώνη ενεργοποίησης θα είναι η ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, και η δεύτερη, η επόμενη ευθεία, ανάμεσα στις στροφές 2 και 3.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, οι οδηγοί θα μπορούν ν’ ανοίγουν το flap τής πίσω πτέρυγας όποτε θέλουν στις ζώνες ενεργοποίησης (όχι σε όλη την πίστα), ωστόσο την Κυριακή, θα πρέπει ν’ απέχουν, στο σημείο ανίχνευσης, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από το προπορευόμενο μονοθέσιο.

Στη συνέχεια, μπορείς να δεις το preview τής Pirelli για τον πρώτο αγώνα. Η ιταλική εταιρεία θα έχει μαζί της την μαλακή και τη μέση γόμα, με τα φετινά ελαστικά να έχουν δεχτεί αλλαγές, για να μπορούν να είναι προσαρμοσμένα με τα νέα μονοθέσια.

https://www.youtube.com/watch?v=9QAi9XDQq5g

Bonus! Κάνε κι έναν γύρο στο Albert Park, παρέα με τον Lewis Hamilton, ο οποίος οδηγεί στον προσομοιωτή.

[Πηγή: FIA, YouTube]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...